Και τα Δερβίζιανα έχουν από χθες τον τοπικό τους Αστυνόμο

on .

TOPIKOS ASTYNOMIKOS DERBIZIANA 15 6 17

• Με τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε χθες εγκαταστάθηκε και επίσημα ο Τοπικός Αστυνόμος στα Δερβίζιανα, σε χώρο που παραχωρήθηκε και εξοπλίστηκε κατάλληλα από το Δήμο Δωδώνης, στον πρώην Δημαρχείο Λάκκας Σουλίου.
Στην τελετή του αγιασμού, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Γιάννης Βασιλάκος, ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Θεοχάρης και Δημήτρης Σπύρου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δερβιζιάνων Αθανάσιος Λαμπράκης, πρόεδροι άλλων τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ και άλλοι.  
Ο Γεν. Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κων. Σκούμας, στο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι η περιοχή των Δερβιζιάνων έχει ανάγκη την αστυνομική παρουσία και  ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Δωδώνης για την συνεργασία που υπήρξε μέχρι σήμερα και για την παραχώρηση των χώρων τόσο στα Δερβίζιανα όσο και στην Τύρια όπου θα εγκατασταθεί το Αστυνομικό Τμήμα.
«Πρόκειται για μία ιστορική περιοχή και ήταν χρέος μας η ίδρυση γραφείου τοπικού αστυνόμου. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του», σημείωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ιωάννης Βασιλάκος.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, στον χαιρετισμό του τόνισε, ότι με την έναρξη λειτουργίας του τοπικού αστυνόμου, άνοιξε και μία καινούρια σελίδα στην συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αστυνομίας. Μία συνεργασία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, καθώς ο νέος θεσμός είναι προσαρμοσμένος στις σημερινές ανάγκες.
«Οι υπηρεσίες αστυνόμευσης στο Δήμο Δωδώνης αναβαθμίζονται καθώς σύντομα θα λειτουργήσει και το Αστυνομικό Τμήμα που έχει έδρα την Τύρια, ενώ εκφράζουμε την ελπίδα ότι θα έχουμε Τοπικούς Αστυνόμους και στις έδρες των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ