Η Δημοτική Αρχή να σταματήσει να «τορπιλίζει» το έργο της Νιάρχου

on .

NIARXOY

• Η κατασκευή της λεωφόρου Νιάρχου και τα εμπόδια που προκύπτουν από την «ήξεις- αφήξεις» στάση της Δημοτικής Αρχής, μονοπώλησε χθες το ενδιαφέρον και τις συζητήσεις στην πόλη (και όχι μόνο) των Ιωαννίνων.
Η προοπτική να δημοπρατηθεί σύντομα το έργο,  προκαλεί την ικανοποίηση όλων εκείνων που επί χρόνια φωνάζουν για την ακαταλληλότητα του σημερινού δρόμου- λαιμητόμου.  Ωστόσο δεν περνά απαρατήρητη και η ακατανόητη- για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών-  στάση της Δημοτικής Αρχής, η οποία από τη μια δηλώνει ότι επιθυμεί το έργο, από την άλλη όμως είτε το χαρακτηρίζει «φαραωνικό»- δια στόματος Δημάρχου Θ. Μπέγκα- είτε  θέτει  θέμα «επανεξέτασης» της μελέτης, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες.  
Η Δημοτική Αρχή, ωστόσο δέχεται σφοδρή κριτική για τη στάση που κράτησε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο με τις τοποθετήσεις Δημάρχου και Αντιδημάρχου Προγραμματισμού περί «άγνοιας» των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για τη μελέτη, όσο και για τη γενικότερη στάση της στη συζήτηση του θέματος που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Χθες η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία που έχει επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Νίκο Γκόντα, μετά την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία δημοσιοποίησε όλες τις ενέργειες, τις συζητήσεις και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί εν γνώσει και της Δημοτικής Αρχής, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται κατά του Θωμά Μπέγκα και του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Θ. Μανταλόβα, καταλογίζοντας τους
«ανευθυνότητα», και «μυστικοπάθεια».

Η Ανεξ. Δημ. Πρωτοπορία
«Γνώριζαν- τονίζει η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία- οι Δημοτικές Αρχές Φ. Φίλιου και Θ. Μπέγκα με λεπτομέρειες τον σχεδιασμό της ανακατασκευής της Λεωφόρου Νιάρχου  και συμμετείχαν ενεργά και επίσημα με τον αντιδήμαρχό τους Θ. Μανταλόβα, όπως αποφαίνεται  από σχετικό έγγραφο αρμοδιότητας του στη διαχειριστική αρχή, του οποίου  μάλιστα  συντάκτης είναι ο ίδιος, από το οποίο αποδεικνύεται  ότι ήταν άριστος γνώστης και διαχειριστής του θέματος και ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απλά έπαιζε θέατρο.
Αγνοήθηκαν σκόπιμα επομένως τόσα χρόνια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι συμπολίτες, που είχαν το απόλυτο  δικαίωμα  στην ενημέρωση, για να μη  φτάνουν τώρα στο σημείο της εξαπάτησης σε ύψιστο βαθμό.
Η παράταξη μας, για μια ακόμη φορά καταγγέλλει και στηλιτεύει αυτή την τακτική της μυστικοπάθειας της Δημοτικής Αρχής, απέναντι στο σώμα και στην ίδια την Γιαννιώτικη Κοινωνία, η οποία με τη σειρά της μένει άναυδη από τα «αποκαλυπτήρια» που έγιναν, μετά την υποτιθέμενη  άγνοια  που δήλωσαν  δημόσια ο κ. Μπέγκας και κ. Μανταλόβας».

Την τορπιλίζουν!
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, επαναλαμβάνει τη σαφή θέση της να προχωρήσει ως έργο πρώτης προτεραιότητας η ανακατασκευή της λεωφόρου Νιάρχου:
«Επισημάναμε -υπογραμμίζει- την αναγκαιότητα της ανακατασκευής της Λεωφόρου Νιάρχου και όταν η Δημοτική Αρχή δεν την είχε συμπεριλάβει σε πρώτης προτεραιότητας έργο και επιμέναμε να προταχθεί, διότι το έργο ήταν σχεδόν ώριμο για κατασκευή κι  αυτό πιστοποιήθηκε  προχθές κατά τον καλύτερο τρόπο από ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι φορέας  υλοποίησης.  Την ανάγκη φιλότιμο εποίησε η ηγετική ομάδα Μπέγκα και την ενέταξε για να μπαίνει τώρα σε τορπιλισμό της με το πρόσχημα της διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής.
Για την παράταξή μας, υπεράνω όλων το γενικό συμφέρον, που εξυπηρετείται με τον εκσυγχρονισμό της Λεωφόρου  λαιμητόμου, που είναι σήμερα και όπου είναι δυνατές οι παρεμβάσεις αυτές  πρέπει να γίνουν.
Κάθε καθυστέρηση, από όπου και αν προέρχεται, σαν παράταξη μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Η Δημοτική Αρχή, ας πάψει πλέον να ψάχνει για δικαιολογίες, που φτάνουν στα όρια του εμπαιγμού, αν δεν τα ξεπερνούν».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ