Ο Δήμος Ζαγορίου ολοκλήρωσε την οριοθέτηση των οικισμών του

on .

DHMOS ZAGORIOY DASIKOI XARTES 14 6 17

• Από τις 3 Ιουνίου έχει ολοκληρωθεί στο Δήμο Ζαγορίου η διαδικασία αποτύπωσης  και υποβολής στο Κτηματολόγιο των ορίων των οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στους αναρτημένους δασικούς χάρτες. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στην οποία προστίθεται πώς δεν υπάρχει κανένα θέμα καθυστέρησης ή μη ανταπόκρισης, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Ζαγορίου, μαζί με άλλους 4 στο νομό Ιωαννίνων και άλλους 50 στη χώρα.
Η αναγραφή του Δήμου Ζαγορίου -εξηγείται στην ανακοίνωση- σε έγγραφο του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, στους Δήμους που «καθυστέρησαν» οφείλεται σε τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους, αφού για  να θεωρηθεί ολοκληρωμένη η διαδικασία κάθε Δήμος πρέπει να ζητήσει, εκτός της ανάρτησης που έκανε στο Κτηματολόγιο και απενεργοποίηση των κωδικών πρόσβασης που του δόθηκαν για είσοδο στο σύστημα για την αποτύπωση των ορίων οικισμών.
Αυτό έγινε χθες χωρίς να επηρεάζει την ουσία της όλης διαδικασίας.  
Συνολικά στο Δήμο Ζαγορίου υπάρχουν 56 οικισμοί εκ των οποίων 16 νομίμως οριοθετημένοι με έκδοση ΦΕΚ στο παρελθόν, άλλοι 16 μη νομίμως οριοθετημένοι και 24 οικισμοί προ του 1923 και οικισμοί με προϋπόθεση οριοθέτησης.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ