Στο τραπέζι του διαλόγου ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση

on .

MPOYGIAS MPEGKAS

• Να συζητάει, να ακούει και να ενημερώνεται για τα καυτά ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και ειδικά τις μεγάλες πόλεις, όπως τα Γιάννενα, επιδιώκει με κάθε ευκαιρία το «Ποτάμι».
Σ’ αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η επίσκεψη του Περιφερειακού Συντονιστή Ηπείρου του κινήματος Πέτρου Μπούγια, στον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θ. Μπέγκα (φωτό).

Το αεροδρόμιο
Στο επίκεντρο της συζήτησης, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω των τελευταίων εξελίξεων, βρέθηκε το  Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, η  βιωσιμότητα και οι προοπτικές αναβάθμισής του.
Ο κ. Μπούγιας υπενθύμισε την επερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά προς τον Υπουργό Υποδομών, που ζητούσε από την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων για την επαναφορά των υπηρεσιών ανεφοδιασμού καυσίμων στο αεροδρόμιο και μάλιστα να αναλαμβάνουν τα κόστη μεταφοράς.

Με πολιτικές εγγυήσεις
Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι η λύση μπορεί να βρεθεί αναφορικά με τον ανεφοδιασμό καυσίμων, εάν δοθούν πολιτικές εγγυήσεις από την κυβέρνηση και την ΥΠΑ στον ιδιώτη -εταιρία που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα τους ανεφοδιασμού.
Το ενδιαφέρον και άλλων εταιριών (εκτός από την Apollo που κάνει πτήσεις από τη Δανία) όπως της ελληνικής Astra airlines για πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων κάνει επιτακτικότερη την εύρεση άμεσης  λύσης στο ζήτημα.

Άλλα θέματα
Φυσικά στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της ΔΕΥΑΙ, με τον δήμαρχο – όπως αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του Ποταμιού – να δεσμεύεται για εκσυγχρονισμό και εξυγίανση.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη η αύξηση των σταθμών διοδίων στην Εγνατία, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, αλλά και η προσπάθεια που γίνεται για προσέλκυση τουριστών τους θερινούς μήνες στα Γιάννενα και τις γύρω περιοχές.
Αναφορικά με την απλή αναλογική που προωθείται με τις νέες αλλαγές στον «Καλλικράτη», ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι αντίθετος με την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση σε αυτή τη χρονική συγκυρία, γιατί θα αποδυναμωθεί ο ρόλος των Δήμων και των Περιφερειών και οι καθυστερήσεις και η κωλυσιεργία στην εξέλιξη των έργων θα είναι μεγάλη.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ