Λέσβος και Χίος μετράνε τις «πληγές» τους

on .

SEISMOS XIOS LESBOS 12 6 17

• Η Λέσβος και η Χίος μετράνε από χθες το μεσημέρι τις «πληγές» τους από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 ρίχτερ  που εκδηλώθηκε στις 15:28  μεταξύ Λέσβου και του ακρωτηρίου της Χίου.
Οι μεγαλύτερες ζημιές και περισσότεροι από δέκα τραυματίες καταγράφονται στο χωριό Βρίσα του Πλωμαρίου Λέσβου, στο οποίο έγινε αγώνας δρόμου για τον απεγκλωβισμό γυναίκας η οποία τελικά ανασύρθηκε χθες βράδυ νεκρή. Νωρίτερα είχε ανασυρθεί σοβαρά τραυματισμένος ο σύζυγός της. Ο  αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, ο οποίος επισκέφθηκε το χωριό, έκανε λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή.
Μεγάλες υλικές ζημιές και στο Πλωμάρι, όπου ο κεντρικός δρόμος έκλεισε από κατολίσθηση, καθώς επίσης και άλλα παλιά κυρίως κτίρια.
Ζημιές αναφέρθηκαν και στην Χίο και τα τουρκικά παράλια.
Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και στην Τουρκία. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Καντιλί το μέγεθος του σεισμού είναι 6,3 Ρίχτερ και αναφέρουν ότι η δόνηση έγινε πολύ αισθητή στην περιοχή της Σμύρνης που βρίσκεται απέναντι από το επίκεντρο του σεισμού.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ