ΥΠΕΚΑ: Τέσσερις στους δέκα Δήμους καθυστερούν με τους δασικούς χάρτες

on .

DASIKOS XARTHS

• Αν και έληξε ο προβλεπόμενος χρόνος υποβολής των σχεδίων οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων, από τους ΟΤΑ στο Κτηματολόγιο, τέσσερις στους δέκα Δήμους αδιαφόρησαν. Σε επιστολή του αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου επισημαίνεται πως παρότι έληξε η χρονική παράταση που είχε δοθεί με το Νόμο 4467/17, διαπιστώνεται ότι το 42,5% των Δήμων που τους αφορά το θέμα δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες νομοθετημένες, εδώ και ένα χρόνο, υποχρεώσεις τους για το έργο των δασικών χαρτών.
Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε πρόσφατα τροπολογία στη Βουλή, που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, δίνοντας νέα και τελευταία παράταση για την περίοδο ανάρτησης  των δασικών χαρτών,  έως 27 Ιουλίου.
Βάσει στοιχείων του υπουργείου μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου, το 57,5% των Δήμων με ανάρτηση δασικού χάρτη (δηλαδή 69 Δήμοι) είχε ολοκληρώσει την ανάρτηση των σχεδίων οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων.
Όπως τονίζει ο κ. Φάμελλος, οι υπόλοιποι Δήμοι (51 τον αριθμό) δεν είχαν προβεί στις ενέργειες που απαιτεί ο νόμος και οι οποίες διασφαλίζουν την κατοικία των δημοτών τους, σε περιοχές εντός σχεδίου και σε περιοχές οικιστικών πυκνώσεων.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, μεταξύ των Δήμων που δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα είναι και οι Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Κόνιτσας, Μετσόβου, Πρεβέζης.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ