Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή αιμοδότη

on .

AIMODOSIA

• «Δώσε αίμα, δώσε τώρα, δίνε συχνά», είναι το κεντρικό σύνθημα της αυριανής «Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή αιμοδότη». Για να τιμήσουν τον εθελοντή αιμοδότη, οι Σύλλογοι και οι Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου και τα τμήματα αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της πόλης μας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών οργανώνουν αύριο τις εξής εκδηλώσεις:
- Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή αιμοληψία με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου όπου καλούνται όλοι οι συμπολίτες να προσέλθουν να γιορτάσουν την ημέρα, να ενημερωθούν και να προσφέρουν αίμα.
- Στις 7 το απόγευμα, η Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση βράβευσης αιμοδοτών που προσέφεραν αίμα εθελοντικά, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου και προσκαλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες για να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια ημέρα.

Σε «καλό δρόμο»…
Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση των Φορέων Εθελοντικής αιμοδοσίας,  στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, χάρη στις προσπάθειες των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, της ΦΟΕΑ, των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων μας και τη συμπαράσταση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ποσοστό του εθελοντικά προσφερόμενου αίματος ξεπερνά το 70%.
«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θα είμαστε μόνο όταν πετύχουμε την αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, όταν όλοι συναισθανθούμε ότι προσφέρουμε ανιδιοτελώς αίμα γιατί είμαστε υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, γιατί ενδιαφερόμαστε για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ