Να εκπαιδεύει το Ι.Ε.Κ. Πετσαλίου και Πτηνοτρόφους – Κτηνοτρόφους

on .

ZITSA IEK PETSALIOY 1 12 6 17

• Την ίδρυση τμήματος Πτηνοτροφίας- Κτηνοτροφίας στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. που λειτουργεί στην Τοπική Κοινότητα Πετσαλίου, ζήτησε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στη διάρκεια της εκδήλωσης που οργανώθηκε για  την παρουσίαση των ειδικοτήτων που λειτούργησαν για πρώτη χρονιά στην εν λόγω  Τοπική Κοινότητα, τονίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι ο Δήμος στάθηκε αρωγός για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα με πράξεις και όχι μόνο με λόγια.
Συγκεκριμένα κατά τη φετινή  εκπαιδευτική χρονιά 80 σπουδαστές του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων παρακολούθησαν τα θεωρητικά μαθήματα των τριών νέων ειδικοτήτων και συγκεκριμένα:
- τεχνικού γαλακτοκομίας-τυροκόμου,
- τεχνικού αμπελουργίας – οινολογίας και
- τεχνικού μελισσοκομίας.
Ο Δ/ντης του Ι.Ε.Κ. Μιχάλης Αλεξίου εκτός των άλλων ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Τ.Κ. Πετσαλίου  Ηρακλή Μπαλαντάνη για τη συμβολή του στη λειτουργία των Τμημάτων.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις   των υπεύθυνων εκπαιδευτών των Τμημάτων με τους σπουδαστές του Τμήματος Γαλακτοκομίας - Τυροκόμου να εντυπωσιάζουν τους παριστάμενους με τα προϊόντα γάλακτος που παρασκεύασαν κατά την πρακτική τους άσκηση στις εγκαταστάσεις τοπικού τυροκομείου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από την πλευρά του Δήμου οι αντιδήμαρχοι Φώτης Ράρρας και Γιαννούλα Γεωργούλη  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Βασίλης Γαρδίκος,  Στέφανος Μιχάλης, Δημήτρης Λάμπρου, Χρήστος Παπαγιαννόπουλος, Αποστόλης Χανδόλιας και Κώστας Λεοντίου.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ