Και στα Γιάννενα κύκλος σεμιναρίων από το Γερμανικό Ίδρυμα ADENAUER

on .

SHMAIES EYROPAIKES

• Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί το τέταρτο μέρος του κύκλου σεμιναρίων για νέους πολιτικούς και ενεργούς πολίτες από την Ήπειρο, που διοργανώνει το παγκοσμίου φήμης γερμανικό πολιτικό Ίδρυμα Konrad Adenauer, το οποίο μέσω των προγραμμάτων του συμβάλλει ενεργά στην επίτευξη διεθνούς συνεργασίας και επικοινωνίας.
Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση, στην οποία αναμένεται να μιλήσει και ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ., πρ. Υπουργός, Κώστας Τασούλας θα λάβει χώρα από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα και να την στείλουν έως τις 11 Ιουνίου στο e-mail: Jeroen.Kohls@ kas.de.

Η Πολιτική Ακαδημία
H Πολιτική Ακαδημία του Ιδρύματος Adenauer έχει ως σκοπό να αναπτύξει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των νέων ανθρώπων που ασχολούνται ήδη ή θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, τις πολιτικές νεολαίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και την κοινωνία των πολιτών.
Μέσω της Πολιτικής Ακαδημίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν τις γνώσεις τους πάνω στο πολύπλοκο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξοικειωθούν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που χρειάζονται για να διαμορφώσουν ή να ενισχύσουν την πολιτική τους επιχειρηματολογία.

Ποιους αφορά
Η πρόσκληση για αιτήσεις αφορά νέους και νέες έως 35 ετών από την Ήπειρο, με πολύ καλή γνώση της αγγλικής και της ελληνικής γλώσσας, με ενεργή συμμετοχή στην πολιτική ζωή ή την κοινωνία των πολιτών, καθώς και με ένα έντονο ενδιαφέρον για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής. Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.
• Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ίδρυμα Konrad Adenauer και τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα στο www.kas.de /griechenland/el/events/73204/

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ