«Εκπτώσεις» στη λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας!

on .

TEP HGOYMENITSAS 17 5 17

• Σε «εκπτώσεις» στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)  Ηγουμενίτσας, τουλάχιστον σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, προσανατολίζεται η Κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Π. Νικολόπουλος, σε σύσκεψη που οργάνωσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας.
Ο κ. Νικολόπουλος σε πρώτη φάση απέκλεισε το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το ΤΕΠ ως αυτόνομη μονάδα, όπως είχε σχεδιαστεί, λέγοντας ότι σε αυτό θα μεταφερθούν οι δύο Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας Ηγουμενίτσας (ΠΕΔΥ και Κέντρο Υγείας) και μελλοντικά αν υπάρχει δυνατότητα θα προκηρυχθούν οι ανάλογες ιατρικές ειδικότητες.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Λώλος, εξέφρασε αντιρρήσεις για το σχέδιο αυτό, ζητώντας να λειτουργήσει άμεσα το ΤΕΠ, όπως αρχικά προβλεπόταν, επισημαίνοντας ότι αυτό με τον τρόπο λειτουργίας που προωθείται, θα μετατραπεί τελικά σε Κέντρο Υγείας με ουσιαστική λειτουργία τη συνταγογράφηση, που θα αναιρεί τελικά τον αρχικό σκοπό της δημιουργίας του.
«Η άποψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ότι η λειτουργία ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα συμπληρωματικά με το Νοσοκομείο Φιλιατών, αποτελεί μια ουτοπία, είναι απαράδεκτη και προσβλητική», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Θεσπρωτός πρώην Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας ότι «Διεκδικούμε αυτό που δεν έχουμε και όχι αυτό που ήδη έχουμε».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ