Άσκηση δασοπυρόσβεσης της Πυροσβεστικής Ηπείρου

on .

PYROSBESTES FOTIA

• Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, αύριο με μέριμνα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης (1.000- 1.500 στρεμμάτων), με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2017», σε περιοχή μεταξύ της  Τ.Κ. Άνω Πεδινών, της Τ.Κ. Βίτσας και  Τ.Κ. Μονοδενδρίου του Δήμου Ζαγορίου.
Στην άσκηση εκτός των πυροσβεστικών δυνάμεων έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Ζαγορίου, η 8η Μ/Π ΤΑΞ , η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β, η Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Ηπείρου, το Δασαρχείο Ιωαννίνων, η ΔΕΔΔΗΕ, το Εθνικό Πάρκο Βορείου Πίνδου  και Εθελοντικές  Οργανώσεις Γ.Γ.Π.Π.
Οι εκπρόσωποι των Υπηρεσιών-Φορέων, πρέπει να βρίσκονται αύριο, το αργότερο μέχρι τις 8  το πρωί, στις εγκαταστάσεις της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου επί της οδού Αρχ. Μακαρίου 18 στα Γιάννενα  και στη συνέχεια θα μεταβούν  στην περιοχή  της άσκησης.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ