Έκλεψαν υπερήλικες με την μέθοδο της απασχόληση

on .

SYLLYPSH XEIROPEDES
Στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας συνελήφθη ένας 49χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα, πλησίασε 90χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα πώλησης ειδών προικός, της αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης χρηματικό ποσό. Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον δράστη να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον συνέλαβαν.
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι ο 49χρονος ασκούσε δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου, διαθέτοντας προς πώληση διάφορα προϊόντα, στερούμενος την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 98χρονου ημεδαπού και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 51χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η 51χρονη μαζί με γυναίκα συνεργό της που αναζητείται, στους Χαλκιάδες Άρτας, πλησίασαν 98χρονο ημεδαπό έξω από το σπίτι του και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Τον έπιασαν με 11 κιλά λαθραίο καπνό
• Στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου (περιοχή Κομποτίου Άρτας) συνελήφθη ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 11 κιλών, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Άρτας για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Σύλληψη ημεδαπών για υγειονομικές παραβάσεις
• Στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη ένας 59χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι  σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, κατελήφθη να λειτουργεί ζωντανή μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου και τροποποιώντας τους όρους της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.
• Στην Ηγουμενίτσα και πάλι συνελήφθη ένας 52χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος,  διότι  κι αυτός κατελήφθη να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Μετέφερε με νταλίκα δύο κλεμμένα Ι.Χ.
• Ένας 38χρονος αλλοδαπός συνελήφθη εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας για κλοπή. Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο σε Φορτηγό που οδηγούσε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επί του ρυμουλκούμενου, δύο  Ι.Χ. οχήματα τα οποία είναι καταχωρημένα ως κλαπέντα.

Συνελήφθη Αλβανός φυγόποινος στην Ηγουμενίτσα
• Στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη ένας 45χρονος Αλβανός, γιατί όπως διαπιστώθηκε  είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών, για παραβίαση αναστολής.
Επιπλέον, σε βάρος του 45χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή ανώμοτη κατάθεση, διότι όπως διαπιστώθηκε είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ