Διαχρονική η αδιαφορία της ΥΠΑ για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

on .

AERODROMIO IOANNINON 1

• Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πολύπαθο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων επισημαίνει σε ανακοίνωση – διαμαρτυρία η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την κωλυσιεργία που επιδεικνύει, σε θέματα που αφορούν την αναβάθμιση του τοπικού Αερολιμένα.
Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μετά τις πληροφορίες του Epiruspost, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μην γίνει ποτέ η πτήση από την Κοπεγχάγη στα Γιάννενα, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 5 Ιουνίου. Η εμπλοκή σχετίζεται με την απουσία καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα έχει δοθεί τελεσίγραφο πως αν μέχρι σήμερα Δευτέρα το πρόβλημα δεν λυθεί, τότε η πτήση της 5ης Ιουνίου αλλά και όσες θα ακολουθούσαν ακυρώνονται!
Στην ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη υπενθυμίζει ότι τον Ιούνιο του 2016 εταιρεία απευθύνει επιστολή στις Αρχές της Ηπείρου, (Περιφερειάρχη, Δημάρχους, κλπ.) και ζητάει υποστήριξη και συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται, για να εκδοθεί η απαραίτητη αδεία από την ΥΠΑ και όποιους άλλους φορείς του Δημοσίου χρειαστεί, προκειμένου να εγκαταστήσει αδαπάνως για το Δημόσιο σταθμό ανεφοδιασμού με καύσιμα ελαφρών αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Στις 14 Ιουνίου 2016 ο Περιφερειάρχης απευθύνει έγγραφο προς τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κ. Λιντζεράκο, από τον οποίο ζητά να εξετάσει θετικά το αίτημα της εταιρείας για ανεφοδιασμό των αεροσκαφών δεδομένου ότι δεν προκαλεί καμιά επιβάρυνση οικονομική ή λειτουργική για την ΥΠΑ. Έντεκα μήνες αργότερα η ΥΠΑ δεν έχει απαντήσει ούτε στα έγγραφα.
Και στην ανακοίνωση προστίθεται: «μετά κόπων και βασάνων επετεύχθη συμφωνία και από τον Ιούνιο φέτος το αεροδρόμιό μας θα δέχεται πτήσεις τσάρτερ από την Δανία, με προοπτική και την επέκταση των πτήσεων και από την Σουηδία. Επίσης, τα ελαφρά αεροσκάφη βρίσκουν ασύμφορη πια την παραμονή τους στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η FRAPORT και επιζητούν παρκινγκ στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Τα αεροσκάφη όμως δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν με καύσιμα στα Ιωάννινα! Καταλήγει στα σκουπίδια λοιπόν μια προσπάθεια χρόνων, απλά λόγω της αδιαφορίας της ΥΠΑ για την περιοχή μας, που από ότι φαίνεται είναι διακομματική και διαχρονική, τόσο που αναρωτιόμαστε αν εξυπηρετεί σκοπιμότητες άλλες του σκοπού της Υπηρεσίας».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ