Ανοιχτή εκδήλωση για την Κυκλοφοριακή Αγωγή

on .

KYKLOFORO PODHLATO AFISA 14 5 17

• Η Ενορία Σταυρακίου, αναγνωρίζοντας το μεγάλο ζήτημα της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας, ιδιαίτερα για τους νέους, συνδιοργανώνει σε συνεργασία με σχολεία και φορείς του Σταυρακίου (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Πολιτιστικό Σύλλογο και Αθλητική Ένωση Σταυρακίου) μια ανοιχτή εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση για την ασφαλή κυκλοφορία και την οδήγηση ποδηλάτου.
Τίτλος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Σταυράκι το Σάββατο, 20 Μαΐου στις 10 το πρωί, (με αφορμή τις διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ιερού Ναού  των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Σταυράκι), είναι: «Ασφαλώς κυκλοφορώ και ποδηλατώ – ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΩ».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις:
•Ενημέρωση από την Τροχαία Ιωαννίνων για την ασφαλή κυκλοφορία
• Τεχνική ενημέρωση για τη συντήρηση του ποδηλάτου
• Ενημέρωση από γιατρούς για το σωστό τρόπο εκγύμνασης με το ποδήλατο και πώς αυτό επηρεάζει την υγεία μας – οφέλη και κίνδυνοι  – τι πρέπει να προσέχουμε
• Παρουσίαση από τους μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου των αποτελεσμάτων έρευνας που διενήργησαν σχετικά με την επαρκή γνώση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας από τους νέους
• Καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των οδηγών σχετικά με τη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας με διανομή αυτοκόλλητων από τους «μκρούς εΘΕΛΩντές» του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» που συμμετέχουν.
Η εκδήλωση θα κλείσει με την «1η ποδηλατική βόλτα» στον παράδρομο του Σταυρακίου μήκους (μετ’ επιστροφής) 12,8 χμ. ενώ θα υπάρξει και πιο σύντομη διαδρομή μήκους 4,8 χμ για τους μικρότερους ποδηλάτες.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ και στους συμμετέχοντες θα κληρωθεί ένα ποδήλατο και πλούσια δώρα. Μπορούν να συμμετέχουν νέοι από 9 ως 99 ετών!
Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στη διεύθυνση: https://sbstavraki.wixsite.com/2017

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ