Εγκληματική ομάδα είχε ρημάξει όλη την Ήπειρο

on .

KLOPIMAIA 12 5 17

• Μπροστά σε πλήθος κλοπιμαίων, κυρίως χρυσαφικών, βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Ηπείρου, που εξάρθρωσαν εγκληματική ομάδα Ελλήνων που ενέχεται, μεταξύ άλλων, στην διάπραξη ληστείας, κλοπών και διαρρήξεων σε περιοχές των Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων.
Όπως έγραψε ήδη ο «Π.Λ.» συνελήφθησαν επτά ημεδαποί , ενώ χθες το απόγευμα ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κων/νος Σκούμας και ο Δ/ντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας Ταξίαρχος  Δημήτριος Σιόρεντας έδωσαν στην δημοσιότητα λεπτομέρειες για την δράση της συμμορίας που είχε ρημάξει σχεδόν όλη την Ήπειρο.
Η αποδόμηση της εγκληματικής σπείρας, είναι αποτέλεσμα συνδυαστικής αξιολόγησης – αξιοποίησης των στοιχείων και αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση στο Λούρο και την Πέτρα Πρέβεζας, καθώς και στη Φιλοθέη Άρτας.  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Μπαράζ χτυπημάτων
Όπως έγινε χθες γνωστό από την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί μία υπόθεση ληστείας, εννέα υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε σπίτια και καταστήματα, μία υπόθεση κλοπής και εμπρησμού Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, καθώς και μία υπόθεση απόπειρας εκβίασης.
Η εγκληματική ομάδα ήταν δομημένη με τη μορφή οργάνωσης «οικογενειακού σχήματος» και τα μέλη της, έχοντας διακριτούς μεταξύ τους ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, εξασφάλιση οχήματος προσέγγισης - διαφυγής των υποψήφιων «στόχων», οργάνωση προπαρασκευαστικών ενεργειών, άμεση μεταπώληση κλοπιμαίων), ενέχονται σε διάφορες εγκληματικές ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα: επίθεση σε πεζή στο Λούρο Πρέβεζας, αρπάζοντας την τσάντα της, κλοπή Ι.Χ., το οποίο πυρπόλησαν μετά την διάπραξη ληστείας σε σούπερ μάρκετ, διάρρηξη των ΕΛ.ΤΑ. στο Λούρο Πρέβεζας, εκβίαση ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Πρέβεζας, διάρρηξη σπιτιών στο Πέτα Άρτας, στον Άγιο Γεώργιο Πρέβεζας και στην Ελεούσα Άρτας αφαιρώντας χρυσά κοσμήματα, αλλά και παραβίαση σπιτιών στην Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων και στον Ανθότοπο Άρτας, χωρίς να αφαιρέσουν όμως κάτι.
Πλήθος ευρημάτων
Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 4 πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικών και άλλων τιμαλφών,  4 δύο πιστόλια με γεμιστήρες, 4 πιστόλι αερίου, 4 κυνηγετικό όπλο, 4 τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των εγκληματικών τους πράξεων, 4 δεκαέξι χρυσές λίρες, 4 δύο μέσα ενδοεπικοινωνίας (ασύρματοι), 4 τρία γκλοπ, 4 ζευγάρι πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος και μία πινακίδα κυκλοφορίας, για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια, 4 δύο ζυγαριές ακριβείας, 4 τρεις φωτογραφικές μηχανές, 4 φορητός υπολογιστής, 4 ηλεκτρικό κατσαβίδι, 4 το χρηματικό ποσό των 960 ευρώ, ως προερχόμενο από την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης, 4 δέκα φυσίγγια 4 πέντε βιβλιάρια ταμιευτηρίου διαφόρων πιστωτικών ιδρυμάτων και 4 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ