Μεθοδεύσεις του Υπ. Παιδείας για τα κενά σε Γυμνάσια – Λύκεια!

on .

AYLH PORTA SXOLEIOU

• Μέσα στις διακοπές του Πάσχα το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε με εγκύκλιό του από τους Διευθυντές των Σχολείων να προσδιορίσουν τα κενά και πλεονάσματα της ερχόμενης σχολικής χρονιάς.
Την ανακοίνωση - καταγγελία κάνει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, λαμβάνοντας υπόψη και σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ όπως σημειώνει, προσθέτοντας ότι «όλα πρέπει να γίνουν βιαστικά και κυρίως με τα σχολεία κλειστά για να μη καταλάβουν οι εκπαιδευτικοί ποιος είναι ο πραγματικός στόχος: Διαμόρφωση πλασματικών πλεονασμάτων, κλείσιμο τμημάτων, περικοπή προσλήψεων και αναπληρωτών».
Μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν το Υπουργείο έδωσε παράταση μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία από τις Πασχαλινές διακοπές. Η ΕΛΜΕ, επισημαίνει επίσης, ότι στην εγκύκλιο διατυπώνεται σαφώς απειλή διοικητικής κύρωσης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ενώ προσθέτει ότι αγνοούνται από τη διαδικασία οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού προβλέπεται ότι πρόταση μπορεί να κάνει μόνο ο Περιφερειακός Διευθυντής.
Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ζητά την έκδοση νέας εγκυκλίου που να αποτυπώνει τα κενά με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων (π.χ. 20 μαθητές ανά τμήμα), καλεί τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη συμπληρώσουν κανένα πίνακα και τέλος ανακοινώνει την οργάνωση παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την ημέρα και ώρα συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ