«Ουρές» ταλαιπωρίας στον δρόμο της επιστροφής

on .

MPOTILIARISMA IONIA

• Ένα πολύωρο μαρτύριο υπέμειναν χιλιάδες εκδρομείς που τη Δευτέρα του Πάσχα πήραν το δρόμο της επιστροφής προς τα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα.
Η μεγαλύτερη ταλαιπωρία υπήρξε στην Ιόνια Οδό, από την Γαβρολίμνη έως το τούνελ της Κλόκοβας, στο ρεύμα προς Αντίρριο, όπου οι δυο λωρίδες κυκλοφορίας περιορίζονταν σε μια, με αποτέλεσμα το σχηματισμό ουράς πολλών χιλιομέτρων! Ανάλογη εικόνα καταγράφηκε και σε άλλα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, με το κυριότερο πρόβλημα να εντοπίζεται την Δευτέρα στην Ελευσίνα, όπου επίσης σχηματίστηκε ουρά χιλιομέτρων για πολλές ώρες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες εκδρομείς να φτάσουν στον προορισμό τους μετά από πολλές ώρες ταλαιπωρίας.
Η επιστροφή των εκδρομέων συνεχίζονταν και χθες, με τους οδηγούς να μην γλιτώνουν και πάλι την ταλαιπωρία, αφού παρατηρήθηκαν εκ νέου καθυστερήσεις στα σημεία της Ιόνιας, όπου τα έργα είναι ημιτελή.

Έντονες αντιδράσεις
Στο μεταξύ, ευθύνες στην Κυβέρνηση, για την ταλαιπωρία των οδηγών στην Ιόνια Οδό κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, επέρριψε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής, ενώ για το ίδιο θέμα πυρά εξαπέλυσε και το Ποτάμι.
• Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Κ. Καραμανλής η Κυβέρνηση Τσίπρα προτίμησε να «στήσει» φιέστες εγκαινίων, από το να φροντίσει να παραδώσει σε κυκλοφορία λειτουργικούς οδικούς άξονες. «Και όλα αυτά, για να βγουν οι φωτογραφίες την Μεγάλη Εβδομάδα του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του, μπροστά από τα έργα. Για ακόμα μια φορά, η Κυβέρνηση αποδεικνύεται χαμηλότερη των περιστάσεων. Όχι μόνο δεν είναι σε θέση να σχεδιάσει και να δημοπρατήσει έργα, αλλά δεν μπορεί ούτε καν να παραδώσει στο κοινό έργα υποδομών που παρέλαβε έτοιμα κατά το μεγαλύτερο ποσοστό», τονίζει, μεταξύ άλλων.
• Ανακοίνωση, με αφορμή την ταλαιπωρία των εκδρομέων του Πάσχα εξέδωσε και το Ποτάμι. «Η κυβέρνηση πριν μία εβδομάδα προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες στην προσπάθειά της να πείσει ότι προχωράει τα μεγάλα έργα. Όταν όμως ένα έργο παραδίδεται στην κυκλοφορία χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, το αποτέλεσμα είναι προφανές: η ταλαιπωρία που έζησαν χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες οχημάτων που πέρασαν από την Ιονία οδό η οποία από τρεις λωρίδες γινόταν απροειδοποίητα μία, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και οι πολύωρες καθυστερήσεις με ουρές χιλιομέτρων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ