Έξι συλλήψεις στο Ροδοτόπι μετά από καταδίωξη

on .

 

PERIPOLIKA 1
Έξι άτομα (τρεις ημεδαποί, ηλικίας 27, 26 και 27 ετών και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 40 και 46 ετών), συνελήφθησαν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών, της υπόθαλψης εγκληματία, παράνομης εισόδου στη χώρα και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα στο Κουρεμάδι Θεσπρωτίας, αστυνομικοί  του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα και επιχείρησαν να το ελέγξουν.  Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν στον 26χρονο ημεδαπό οδηγό του, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.
Το όχημα εντοπίστηκε τελικά στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων και στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ο 29χρονος αλλοδαπός διακινητής (συνοδηγός του οχήματος) καθώς και δύο ομοεθνείς του, μη νόμιμοι μετανάστες (ηλικίας 40 και 46 ετών), ενώ ο 26χρονος οδηγός του οχήματος είχε τραπεί πεζός σε φυγή.  Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων, εντοπίστηκε αργότερα στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αθηνών, ο 26χρονος δράστης να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με συνεπιβάτες τους 26χρονους ημεδαπούς, οι οποίοι τον μετέφεραν, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη.
Από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του 26χρονου διακινητή διαπιστώθηκε επίσης ότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χίου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ενώ στην κατοχή του ενός 27χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Αλβανοί μετέφεραν παράνομα ομοεθνείς τους  
Στο Κομπότι Άρτας συνελήφθη ένας 48χρονος Αλβανός, γιατί κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 24 και 20 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Σε άλλη περίπτωση και πάλι στο Κομπότι Άρτας συνελήφθη ένας 37χρονος Αλβανός, γιατί σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο 37χρονος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν 26χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Πιάστηκε φυγόποινος για απόπειρα βιασμού
Στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας συνελήφθη ένας 26χρονος Αλβανός για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο νεαρός είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών και δέκα μηνών καθώς και σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη, για απόπειρα βιασμού.

Σύλληψη στην Κακαβιά για πλαστογραφία
Στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς συνελήφθη ένας 31χρονος Αλβανός, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 31χρονο, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εξόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς διαβατήριο αλβανικών αρχών, το οποίο έφερε πλαστή άδεια διαμονής και πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου.

Εντοπίστηκαν με λαθραίο καπνό
Στην περιοχή της Συκούλας συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ηλικίας 36 και 54 ετών, γιατί μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 36χρονος και στο οποίο επέβαινε ο 54χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους 2 κιλών και 232 γραμμαρίων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.

Τον έπιασαν με μικροποσότητα χασίς
Στη Γραμμενίτσα Άρτας συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Συλλήψεις Αλβανών φυγόποινων
Στο Καλπάκι Ιωαννίνων συνελήφθη ένας 32χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, συνολικής ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής 4.500 ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Μαυροματίου συνελήφθη ένας 35χρονος Αλβανός,  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, συνελήφθη ένας 53χρονος Αλβανός,  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν  δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός έτους και δύο μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας δασών και παραβάσεις του ΚΟΚ.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ