Η συνάντηση των Επιταφίων απόψε (10 μ.μ.) στο Δημαρχείο

on .

EPITAFIOI PLATEIA 2015

• Μακρά παράδοση έχει στα Γιάννενα η περιφορά και συνάντηση των Επιταφίων της πόλης στην Κάτω Πλατεία, η οποία αποτελεί χαρακτηριστική εκδήλωση της Μεγάλης Παρασκευής.
Αυτό θα γίνει και σήμερα, με τους Επιταφίους των εκκλησιών να συναντώνται στις 10 το βράδυ μπροστά από το Δημαρχείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μητρόπολης Ιωαννίνων. Λόγω της εκδήλωσης, για την διευκόλυνση της κίνησης και για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών που θα συνοδεύσουν τους Επιταφίους, θα ληφθούν μέτρα από την Τροχαία, τα οποία περιλαμβάνουν απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων στην Κάτω Πλατεία (Πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου), καθώς και στις οδούς Αβέρωφ και Μητροπόλεως από νωρίς το απόγευμα και μέχρι το τέλος της περιφοράς των Επιταφίων.
Υπόλοιπες Ακολουθίες
• Στο μεταξύ, συνεχίζεται το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.  Σύμφωνα με αυτό, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, ώρα 8 π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία των Ωρών και στις 11 π.μ. θα γίνει η Αποκαθήλωση. Στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί στους ναούς ο Επιτάφιος Θρήνος. Αύριο, Μέγα Σάββατο, ώρα 7 π.μ. θα γίνει η Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου, ενώ στις 11 μ.μ. θα ψαλούν τα προκαταρκτικά της Μεσονυκτίου Αναστάσεως. Στις 12 τα μεσάνυχτα θα γίνει η Τελετή της Αναστάσεως και θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Στις 11 π.μ. της Κυριακής θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου εν Μονοεκκλησία.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ