Καθησυχάζει η ΕΜΥ για τον καιρό την Κυριακή του Πάσχα

on .

ARNI SOYBLA PASXA

• Αγωνία έχει προκαλέσει, ενόψει Πάσχα, ο αλλοπρόσαλλος καιρός των τελευτών ημερών στην περιοχή μας, αφού η ηλιοφάνεια το πρωί, δίνει την θέση της μετά το μεσημέρι στην συννεφιά και στις μπόρες που εκδηλώνονται.

Μάλιστα χθες το απόγευμα εκδηλώθηκε έντονη καταιγίδα σε περιοχές του Νομού Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Ωστόσο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σπεύδει γενικά να καθησυχάσει τους ταξιδιώτες, προβλέποντας ότι το σούβλισμα του αρνιού θα γίνει με ανοιξιάτικο καιρό και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.
Σύμφωνα λοιπόν με την ΕΜΥ ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται να μην σημειώσει μεγάλες διακυμάνσεις.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ, ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος «κατά μέσο όρο η μέγιστη θερμοκρασία είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου, άρα σαν μέσος όρος όλου του μήνα, γιατί πάμε ανά δεκαήμερο, όταν λέμε 21, 22 βαθμούς σημαίνει ότι είμαστε καλά, είμαστε λίγο πιο πάνω από τα συνηθισμένα. Οπότε θα έλεγα ότι είναι φυσιολογικές ως λίγο υψηλές οι θερμοκρασίες. Γενικά ο καιρός διατηρείται καλός με εξαίρεση, ίσως, τις απογευματινές μπόρες, που θα έχουμε όλες αυτές τις ημέρες και θα είναι τοπικού χαρακτήρα».
Την Κυριακή του Πάσχα
Όσον αφορά το ψήσιμο του οβελία ανήμερα του Πάσχα ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ δήλωσε ότι «παρότι έχουμε έναν τέτοιο καιρό με απογευματινές μπόρες δεν είναι εύκολο κανείς να πει ψήστε ή μην ψήσετε. Οι πιο επικίνδυνες περιοχές, προς το μεσημέρι, για να πάει κάτι στραβά, είναι οι περιοχές της βόρειας Ελλάδας και πάλι και κυρίως οι πιο ορεινές, Ήπειρο, Μακεδονία. Εκεί μπορεί να τους προλάβει ο καιρός γύρω στο μεσημεράκι».
Πρόσθεσε ακόμα ότι το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα φαίνεται ότι θα έχουμε κάποιες βροχές που θα διατηρηθούν στην βόρεια Ελλάδα, δηλαδή θα είναι κάτι περισσότερο από την απογευματινή μπόρα.
Έκτακτα μέτρα Τροχαίας
Στο μεταξύ, σε ισχύ τέθηκαν τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας εν όψει της εξόδου του Πάσχα.
Στις εξόδους των εθνικών οδών θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη από 3 μ.μ. έως 8 μ.μ. και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή από 6 π.μ. έως 4 μ.μ..
Τη Δευτέρα του Πάσχα οι απαγορεύσεις θα ισχύουν από 12 μ. έως 10 μ.μ., στο ρεύμα εισόδου των εθνικών οδών.
Επίσης, με ανακοίνωσή της η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ενημερώνει πως δεν θα εκδίδονται άδειες για διέλευση υπέρβαρων / υπερμεγεθών οχημάτων και μηχανημάτων έργων, από αύριο, Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα. Ακόμη διευκρινίζεται ότι κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα δεν επιτρέπεται να πραγματοποιούνται ειδικές διελεύσεις.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ