Ανεξέλεγκτη χωματερή στον κάμπο Κουτσελιού

on .

KOYTSELIO MPAZA2

• Την ύπαρξη μια ανεξέλεγκτης χωματερής στον κάμπο του Κουτσελιού Ιωαννίνων και μάλιστα πολύ κοντά σε καλλιέργειες, καταγγέλλει με επιστολή του αναγνώστης στον «Π.Λ.», παραθέτοντας και σχετικό φωτογραφικό υλικό.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του:
«Το θράσος κάποιων πολιτών αλλά και η αδυναμία των αρμόδιων  και των υγειονομικών αρχών να ελέγξουν και να θωρακίσουν το περιβάλλον δημιούργησαν δυστυχώς μία ακόμη εστία μόλυνσης, μια νέα ανεξέλεγκτη χωματερή στον Κάμπο του Κουτσελιού Ιωαννίνων.
»Καθημερινά φορτηγά αδειάζουν απορρίμματα και σκαπτικά μηχανήματα τα ισοπεδώνουν για να γεμίσουν μια τεχνητή λίμνη, η οποία  προέκυψε από εκσκαφή και απόληψη του εδάφους κατά το παρελθόν. Μάλιστα οι ασυνείδητοι θάβουν τα απορρίμματα για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό για το περιβάλλον έργο τους.
»Μπάζα, σκουπίδια, έπιπλα, φαρμακευτικά απορρίμματα, κτηνοτροφικά απόβλητα και ότι αν σκεφτεί κανείς, όπως φαίνονται στις φωτογραφίες, πεταγμένα εντός της ζώνης υψηλής παραγωγικότητας δίπλα στις καλλιέργειες, αποτελούν μια νέα εστία μόλυνσης αφού είναι βέβαιο ότι η μόλυνση έχει μεταφερθεί από τα σκουπίδια και έχει επιβαρύνει τον υδροφόρο ορίζοντα μια και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς πετάει και ποιος.
»Ας τρέξουν λοιπόν οι υπεύθυνοι να καθαρίσουν το χώρο, να κλείσουν τη χωματερή και να τιμωρήσουν τους ασυνείδητους, ώστε να πάψουν να εθελοτυφλούν για χρόνια λέγοντας ότι: “δεν γνωρίζουμε ποιος και πότε μολύνει το περιβάλλον”».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ