Εύσημα στην Ε’ Κ.Ο.Η. για το Κέντρο Άγριας Πανίδας!

on .

EKTHESH KYNHGESIA E KOH

• Πρωτοποριακός θεσμός για τη χώρα μας είναι το Περιβαλλοντικό Κέντρο Άγριας Πανίδας και Αειφόρου Θήρας που δημιούργησε η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου πριν δύο χρόνια στους Λιγκιάδες, με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση κυνηγών, αλλά και παιδιών σε θέματα οικολογίας, βιολογίας ειδών, διαχείρισης οικοσυστημάτων, νομοθεσίας που άπτονται της κυνηγετικής δραστηριότητας.
Γι’ αυτό και το Κέντρο απέσπασε ιδιαίτερα ευμενή σχόλια και αντιδράσεις κατά τη συμμετοχή της Ε’ Κ.Ο.Η. στην φετινή έκθεση «Κυνηγεσία» που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Παιανία Αττικής. Ιδιαίτερα εγκωμιαστικά μάλιστα ήταν τα σχόλια του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και δεσμεύθηκε πως σύντομα θα επισκεφθεί την περιοχή μας και φυσικά το ίδιο το Κέντρο!
Ενημέρωση για όλα!
Χιλιάδες επισκέπτες της «Κυνηγεσία» είχε την ευκαιρία να ενημερώσει η Ε’ ΚΟΗ για το έργο και τις δράσεις της, σε διάφορα επίπεδα, μέσω της συμμετοχής της με περίπτερο στην έκθεση, την οποία υποστήριξε από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Ηπείρου.
Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Ε’ Κ.Ο.Η. είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τα μέλη του ΔΣ που παραβρέθηκε σύσσωμο στην έκθεση, τους επιστημονικούς συνεργάτες και την ειδική γραμματέα της Ομοσπονδίας για το Περιβαλλοντικό Κέντρο στους Λιγκιάδες.  Παράλληλα, στο σύνολο των επισκεπτών έγινε αναλυτική ενημέρωση για τους σκοπούς και τις δράσεις της Ομοσπονδίας, για το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, τις φιλοθηραματικές δράσεις, τα προγράμματα καταγραφής και μετρήσεων των πληθυσμών των θηρεύσιμων και μη ειδών της άγριας πανίδας στην περιοχή ευθύνης και αρμοδιότητας, για τις παρεμβάσεις βελτίωσης βιοτόπων, τη λειτουργία του εκτροφείου της ορεινής πέρδικας και τις ελεγχόμενες και απολύτως πιστοποιημένες απελευθερώσεις του είδους.
Κι έντυπο υλικό
Επίσης, διανεμήθηκε έντυπο υλικό με τις δράσεις της Ε’ Κ.Ο.Η. καθώς και ψηφιοποιημένο υλικό (CD-ROM) που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Thiropedia» και περιλαμβάνει πληροφοριακό υλικό για τα παιδιά, για τα είδη της πανίδας στην Ήπειρο, αλλά και χρηστικές οδηγίες για την ασφαλή χρήση του κυνηγετικού όπλου. Ακόμη, στις οθόνες του περιπτέρου προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο υλικό με διάφορες δράσεις της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.
Σημαντική δε, ήταν και η παρουσία στην έκθεση του Κυνηγετικού Συλλόγου Δελβινακίου - Πωγωνίου, που διένειμε στους επισκέπτες ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις του Συλλόγου καθώς και καπέλα με το σήμα του συλλόγου.
Οι παρουσίες
Στο περίπτερο της Ε’ Κ.Ο.Η. παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Παπαχρήστου συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Παπαγρηγορίου, ενώ εκτός του αναπλ. Υπουργού Σ. Φάμελλου, το επισκέφθηκαν ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και οι βουλευτές Νικ. Δένδιας, Αθαν. Μπούρας, Γ. Βλάχος, Άννα Καραμανλή, Θαν. Παφίλης, Νικ. Καραθανασόπουλος, Κων. Κατσίκης, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο Δήμαρχος Κεντρ. Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης και πολλοί ακόμη πολιτικοί παράγοντες και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ