Το Εργαστήριο Ευφυούς Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου ξεχώρισε στην Πάτρα

on .

PAPADHMOYLHS TEI

• Το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής ήταν το μοναδικό εργαστήριο του ΤΕΙ Ηπείρου που συμμετείχε στο Patras IQ, μια έκθεση καινοτομίας όπου η έρευνα συναντά την επιχειρηματικότητα, παρουσιάζοντας στους επισκέπτες, μέλη της ερευνητικής κοινότητας και εκπροσώπους του παραγωγικού τομέα, τα απτά αποτελέσματα της έρευνας και άμεσα αξιοποιήσιμες εφαρμογές που έχουν ήδη αναπτυχτεί ή βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης από τα ερευνητικά μέλη του.
Ας σημειωθεί ότι το περίπτερο του Εργαστηρίου προσέλκυσε το ενδιαφέρον και του Ηπειρώτη Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλη, ο οποίος ζήτησε από τον Διευθυντή του Εργαστηρίου, Αναπλ. Καθηγ. Χρυσόστομο Στύλιο, να τον ενημερώσει για τα Τμήματα και τις δράσεις του ΤΕΙ Ηπείρου συνολικά, και παράλληλα ενημερώθηκε και για τις δραστηριότητες του Εργαστηρίου.
Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ενδιαφέρον των επισκεπτών κέντρισε κυρίως μία υπό ανάπτυξη εφαρμογή μέσω της οποίας ο χρήστης ενός κινητού τηλεφώνου (smart phone) θα έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας εξέλιξης μελανωμάτων του δέρματος και της έγκαιρης και γρήγορης διάγνωσης πιθανών περιπτώσεων εμφάνισης βλαβών του δέρματος, όπως είναι ο καρκίνος.
Ενδιαφέρον υπήρξε και για τη Διαδικτυακή Πύλη για την Αξιολόγηση της Επάρκειας των Μηχανικών Λογισμικού (http://moodle.kic. teiep.gr). Πρόκειται για μια σύγχρονη, πολυλειτουργική διαδικτυακή πύλη που απευθύνεται στην ευρωπαϊκή ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι χρήστες (φοιτητές & καθηγητές) αποκτούν πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί προκειμένου να καταστεί δυνατή η αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση και πιστοποίηση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων που αποκτώνται από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στα πλαίσια ενός μεταπτυχιακού προγράμματος Μηχανικών Λογισμικού & Τεχνολογίας Λογισμικού.
Επίσης, παρουσιάστηκε μία εφαρμογή αυτόματης δημιουργίας προγραμμάτων εργασίας νοσηλευτών σε κλινικές Νοσοκομείων. Η εφαρμογή αυτή που αναπτύχθηκε από μία δι-ιδρυματική ερευνητική ομάδα (Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας, Παν. Πατρών) με υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή του ΤΕΙ Ηπείρου και μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής, κ. Χρήστο Γκόγκο, είναι σε θέση να δεχθεί τα δεδομένα μιας κλινικής ενός νοσοκομείου και να δημιουργήσει αυτόματα το πρόγραμμα εργασίας των νοσηλευτών της.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ