Άλλοι φύτευαν κι άλλοι… ξήλωναν τα λουλούδια στην Ανεξαρτησίας!

on .

PAGURISTAS ANEKSARTHSIAS1

• Χρώμα στο ιστορικό κέντρο και ιδιαίτερα στην οδό Ανεξαρτησίας έδωσαν το πρωί του Σαββάτου οι Paguristas, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, το 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων, αλλά και πολλοί κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, φυτεύοντας λουλούδια στις τσιμεντένιες γλάστρες και ζαρντινιέρες, ενώ περιποιήθηκαν τα ήδη υπάρχοντα.

Ωστόσο, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο «εξαφανίστηκαν» τα μισά σχεδόν λουλούδια από τις ζαρντινιέρες, προφανώς επειδή ορισμένοι ασυνείδητοι είπαν να τα πάρουν για τα… μπαλκόνια τους!
Σημειωτέον ότι το Σάββατο η αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Ελένη Βασιλείου είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας πως «αντιμετωπίζουμε μία μεγάλη πληγή από την αφαίρεση των λουλουδιών. Ο Δήμος θα δείξει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ανοχή, θα ξαναφυτέψει πάλι, όμως έχουμε χρέος και πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια περιουσία. Σχεδόν το 60% των λουλουδιών εξαφανίζεται μέσα σε δύο ημέρες. Αυτό θεωρείται κλοπή και εάν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο ο Δήμος θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κινηθεί νομικά».
Χθες, μετά από αυτοψία στην περιοχή της παλιάς αγοράς, οι εθελοντές των Paguristas διαμαρτυρήθηκαν έντονα μέσω της σελίδας τους στο Facebook για την «αποψίλωση» των λουλουδιών που είχαν φυτέψει και η κ. Βασιλείου απάντησε πως η υπηρεσία πρασίνου ξαναφύτεψε τόσο τα λουλούδια που είχαν τραβηχτεί από το χώμα, όσο και εκείνα που είχαν κλαπεί. «Δυστυχώς ζούμε σε μία κοινωνία που δεν υπάρχει συλλογική συνείδηση και ενιαία αντίληψη αισθητικής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ