Επιπλέον πιστώσεις για την οδό Πανεπιστημίου αναζητά ο Δήμος

on .

MPEGAS MANTALOBAS

• Επαφές με κυβερνητικά στελέχη για θέματα της πόλης είχε ο Θωμάς Μπέγκας κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα. Στα αποτελέσματα αυτά αναφέρθηκαν χθες ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Ιωαννιτών διεκδίκησε και εξασφάλισε χρηματοδότηση 600.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών, αποκλειστικά για την ανακατασκευή της οδού Πανεπιστημίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη του Δήμου τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν και έχει ξεκινήσει η διαδικασία διεκδίκησης επιπλέον πιστώσεων από το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαρίση, ο Θωμάς Μπέγκας και ο Θανάσης Μανταλόβας είχαν νέα συνάντηση γι’ αυτό το θέμα με συνεργάτες του Υπουργού. Μάλιστα, όπως δήλωσε χθες ο Αντιδήμαρχος, η Δημοτική Αρχή σε κάθε περίπτωση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου χρηματοδοτώντας το από ίδιους πόρους αν δεν καταφέρει να  εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση, πέραν των κονδυλίων που ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών.

Χωρικός σχεδιασμός
Τα θέματα του χωρικού σχεδιασμού, του προεδρικού διατάγματος λίμνης  και του ειδικού χωρικού σχεδίου για το παραλίμνιο μέτωπο και κυρίως τις περιοχές του Μάτσικα της Αμφιθέας και του Περάματος, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος με τη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Η  κ.  Ειρήνη Κλαμπατσέα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά για την υπόθεση του ειδικού χωρικού σχεδίου, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας Δήμος προσέρχεται από μόνος του για να αξιοποιήσει ένα νέο «εργαλείο». Συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση μετά το Πάσχα.

Αθλητικές υποδομές
Ο Θ. Μπέγκας είχε τέλος συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, με τον οποίο συζήτησε την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης, ενώ επανέφερε στο τραπέζι της συζήτησης την πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίων και του Κολυμβητηρίου που είχε υποβάλει ο Δήμος στο ΚΑΠΕ. Παράλληλα, παρουσίασε την προμελέτη του Δήμου για τη δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στα Καρδαμίτσια. «Ο κ. Βασιλειάδης πραγματικά εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την κατάσταση που βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις στα Γιάννενα και τις μεγάλες ελλείψεις που έχει η περιοχή μας», τόνισε χθες ο Δήμαρχος.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ