Γέμισε λουλούδια η οδός Ανεξαρτησίας

on .

PAGURISTAS ANEKSARTHSIAS1

• Χρώμα στο ιστορικό κέντρο και ιδιαίτερα στην οδό Ανεξαρτησίας έδωσαν το πρωί του Σαββάτου οι Paguristas, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, το 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων, αλλά και πολλοί κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, φυτεύοντας λουλούδια στις τσιμεντένιες γλάστρες και ζαρντινιέρες, ενώ περιποιήθηκαν τα ήδη υπάρχοντα.
Μία περιοχή, που όπως ανέφερε η εκπρόσωπος των Paguristas
κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου «έχει γνωρίσει την ακμή και παρακμή στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και στις μέρες μας με την οικονομική κρίση. Δεν βρεθήκαμε τυχαία σ' αυτό το δρόμο. Η ομάδα μας κάνει πάντα συμβολικές κινήσεις. Θα φυτέψουμε λουλούδια, θα ομορφύνουμε την περιοχή, αλλά ο στόχος μας είναι να στρέψουμε τα φώτα της δημοσιότητας και το ενδιαφέρον του κόσμου σε αυτή την περιοχή. Να δείξουμε στους καταστηματάρχες αλλά και στους ανθρώπους που έχουν τα σπίτια τους εδώ ότι δεν είναι ξεχασμένοι».
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Ελένη Βασιλείου αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί το τελευταίο διάστημα η Υπηρεσία Πρασίνου (η οποία προμήθευσε τα υλικά και έκανε την προεργασία τις προηγούμενες ημέρες), αλλά και στις κλοπές που παρατηρούνται μετά από κάθε τέτοια δραστηριότητα. «Aντιμετωπίζουμε μία μεγάλη πληγή από την αφαίρεση των λουλουδιών. Ο Δήμος θα δείξει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ανοχή, θα ξαναφυτέψει πάλι, όμως έχουμε χρέος και πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια περιουσία. Σχεδόν το 60% των λουλουδιών εξαφανίζεται μέσα σε δύο ημέρες. Αυτό θεωρείται κλοπή και εάν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο ο Δήμος θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κινηθεί νομικά», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Η καθηγήτρια κ. Σωτηρία Παπαδοπούλου που παραβρέθηκε στη δράση με τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ιωαννίνων τόνισε ότι «η εκπαίδευση επιτυγχάνεται καλύτερα μέσα από το βίωμα, κι αυτό δεν σταματάει μέσα στην τάξη. Το περιβάλλον είμαστε εμείς κι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τη φροντίδα του… Ο εθελοντισμός είναι ύψιστη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης!».
Οι εθελοντές μοίρασαν ανακυκλώσιμα φυλλάδια στους καταστηματάρχες για την φροντίδα των λουλουδιών και τους προέτρεψαν να τα περιποιούνται και να τα προστατεύουν από κάθε μορφή βανδαλισμού (γόπες τσιγάρων, απορρίμματα κ.ά.).
Προτροπή όμως που είναι δύσκολο να επιτευχθεί, αφού στην οδό Ανεξαρτησίας τα καλαθάκια σκουπιδιών είναι σχεδόν ανύπαρκτα!

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ