Τη Μεγάλη Πέμπτη παραδίδονται άλλα 34χλμ της Ιόνιας Οδού

on .

IONIA ODOS

• Τη Μεγάλη Πέμπτη, εκτός απροόπτου θα δοθεί στην κυκλοφορία η σήραγγα Κλόκοβας, μαζί με τα 34χιλιόμετρα που είναι μέχρι την παράκαμψη Αγρινίου της Ιόνιας οδού, κάνοντας πιο εύκολη την πρόσβαση των ταξιδιωτών προς τη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες η παράδοση θα γίνει από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, καθώς για τα επίσημα εγκαίνια σχεδιάζεται φιέστα με την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στα τέλη Απριλίου, όταν και εκτιμάται ότι θα γίνει η παράδοση και ορισμένων άλλων τμημάτων.
«Τσουχτερά» διόδια
Τη Μεγάλη Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, όμως μαζί με τα ευχάριστα έρχονται και τα… δυσάρεστα, που δεν είναι άλλα από την αναπροσαρμογή προς τα πάνω των διοδίων, αλλά και τη σταδιακή έναρξη λειτουργίας νέων σταθμών στην Ιόνια οδό, που όμως ακόμη δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία.  
Για την Εθνική οδό  Κορίνθου-Πατρών η αναπροσαρμογή των διοδίων θα γίνει   αισθητή σε όλους τους οδηγούς, αν και δεν είναι προσδιορισμένο με σαφήνεια πότε θα ξεκινήσει. Από την κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού αναφέρουν πάντως ότι δεν θα γίνει τις μέρες του Πάσχα.
Με βάση τη σύμβαση, το κόστος των σταθμών που θα καλύψουν την διαδρομή των 120 χιλιομέτρων (από Αρχαία Κόρινθο έως την παράκαμψη των Πατρών) θα αναπροσαρμοστεί στο εξής σε 0,64 ευρώ ανά χιλιόμετρο και θα κοστίζει περίπου 7,50 ευρώ. Συνολικά για τα 210 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου που περιλαμβάνει την αναβάθμιση του Ελευσίνα - Κόρινθος μήκους 63,2 χλμ. και την ευρεία παράκαμψη Πατρών μήκους 18,3 χλμ. θα διαμορφωθεί στα 11,50 ευρώ από 6,40 ευρώ που είναι σήμερα. Αντίστοιχα, προβλέπεται να μειωθεί το διόδιο στο σταθμό του Ρίου στα 2,20 ευρώ από 2,50 ευρώ που ισχύει σήμερα.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ