Ο Βασ. Τσίκαρης και με τη… βούλα Διοικητής στο Πανεπ. Νοσοκομείο!

on .

TSIKARHS

• Δεν πρόλαβε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Φώτης Βάββας να παρουσιάσει τα πεπραγμένα του ιδρύματος για το 2016 (έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για τη Μεγάλη Δευτέρα) και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο διορισμός του Βασίλη Τσίκαρη στη θέση του!

Το σχετικό ΦΕΚ έχει την υπογραφή του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπλ. Υπουργού Παύλου Πολάκη κι έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζαμε, πλην των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Ιωαννίνων, οι οποίοι σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους δήλωναν… άγνοια για το θέμα!
Δύσκολο έργο
Ο κ. Τσίκαρης αναλαμβάνει το «τιμόνι» στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Βορειοδυτικής Ελλάδας σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο και από τον τρόπο που θα το διοικήσει θα εξαρτηθεί η πορεία του Νοσοκομείου τα επόμενα τρία χρόνια, όση δηλαδή θα είναι η διάρκεια της θητείας του. Διαδέχεται, εξάλλου, έναν επιτυχημένο και έμπειρο Διοικητή, τον Φώτη Βάββα, ο οποίος, κατά γενική ομολογία, ανταπεξήλθε με επάρκεια στις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετώπισε το ίδρυμα τα προηγούμενα χρόνια! Με το ίδιο ΦΕΚ αναπληρωτής Διοικητής στο Π.Π.Γ.Ν.Ι. αναλαμβάνει ο Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Κωνσταντίνος Χολέβας.
Το βιογραφικό του
Ο Βασίλης Τσίκαρης είναι χημικός μηχανικός. Γεννημένος στη Μεγάλη Κερασιά Καλαμπάκας, τελείωσε το Γυμνάσιο στην Καλαμπάκα και σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Πήρε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο οποίο ήρθε το 1985. Από το 2006 κατέχει τη θέση του Καθηγητή στο Τμήμα Χημείας και από το 2010 τη θέση του Προέδρου του ίδιου Τμήματος.
Το 1977 εντάχθηκε στην ΚΝΕ και το 1978 στο ΚΚΕ στο οποίο δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες στελεχικές θέσεις της οργάνωσης της Ηπείρου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος της πρώτης Γραμματείας του Ενιαίου ΣΥΝ στα Γιάννενα. Το 1992 με τη διάσπαση βρέθηκε εκτός ΚΚΕ. Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της Γραμματείας του ΣΥΝ. Τα επόμενα χρόνια στήριξε πολιτικά και συνδικαλιστικά το ΚΚΕ, με το οποίο έθεσε υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές το 2007 στο νομό Τρικάλων και σε Νομαρχιακές εκλογές στο νομό Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ανήκει στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων με τον συνδυασμό της Όλγας Γεροβασίλη. Έχει διατελέσει επανειλημμένα μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ