Καταγγελία για ξυλοδαρμούς στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα

on .

XATZHKOSTA NOSOKOMEIO

• Σε δύο πολύ σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμό προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».
Η πρώτη, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, αφορά επίθεση και τραυματισμό εργαζόμενου από ασθενή, την ώρα που μαζί με τον συνοδό του, τον βοηθούσε να ξαπλώσει στο κρεβάτι. Και η δεύτερη αφορά τον τραυματισμό άστεγου με σιδερογροθιά!
Για το πρώτο περιστατικό σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, τονίζεται μεταξύ άλλων, ότι «το σωματείο θεωρεί ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει την ευθύνη της προστασίας των εργαζομένων στο χώρο της εργασίας. Για την στελέχωση των επειγόντων και των άλλων τμημάτων του νοσοκομείου με προσωπικό, εξοπλισμό, υλικά. Ταυτόχρονα να μην αφήνει τέτοιες ενέργειες, τραυματισμός εργαζομένων κατά την εργασία τους - που έχει ξανασυμβεί - να περνάνε, χωρίς να γίνονται τα απαραίτητα, της καταγγελίας όλων των ατυχημάτων, της πρόληψής τους».

Η δεύτερη καταγγελία
Η δεύτερη καταγγελία στην οποία προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων, αφορά  ξυλοδαρμό αστέγου το βράδυ της Πέμπτης από σεκιουριτά του ιδιωτικού συνεργείου της εταιρείας που εργολαβικά έχει αναλάβει πολλές υπηρεσίες του νοσοκομείου.
«Ο συγκεκριμένος συνάνθρωπός μας χτυπήθηκε στο πρόσωπο, μάλλον με σιδερογροθιά. Είναι το δεύτερο κρούσμα που συμβαίνει στον χώρο μας και μάλιστα σε ένα μήνα σχεδόν, πάλι από τους σεκιουριτάδες της ίδιας εταιρείας» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Η απάντηση της Διοίκησης
Για την δεύτερη καταγγελία η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» εξέδωσε σχετική ανακοίνωση (την υπογράφει ο Διοικητής Ευαγγ. Καρβούνης) σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η Διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνει ότι διερευνήθηκε η πιθανότητα επεισοδίου, αλλά ουδέποτε επιβεβαιώθηκε το γεγονός από κάποιον μάρτυρα ή με βάση τα καταγεγραμμένα των Τμημάτων. Είναι απορίας άξιο, πώς ο καταγγέλλων εισήλθε στο χώρο των ΤΕΠ αρκετές ώρες μετά τον πιθανό βραδινό ξυλοδαρμό, (καταγεγραμμένο στο βιβλίο εισαγωγών), ενώ επιβεβαιώνεται και από το Συνεργείο Καθαρισμού ότι κατά την έναρξη της πρωινής βάρδιας, ο καταγγέλλων κοιμόταν εντός των χώρων του Νοσοκομείου χωρίς σημάδια κακοποίησης...».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ