Κύκλωμα ναρκωτικών δρούσε σε Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα

on .

NARKOTIKA 7 4 17

­• Μια ακόμη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Δυτική Ελλάδα και στην Ήπειρο εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση τον πόλεμο κατά των κυκλωμάτων που δρουν ανεξέλεγκτα, μεταφέροντας τεράστιες ποσότητες χασίς από την Αλβανία.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου οκτώ ημεδαποί (έξι άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας από 21 έως και 54 ετών, καθώς και δύο Αλβανοί, ηλικίας 29 και 36 ετών.
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν επίσης ένας 30χρονος Αλβανός και δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 32 και 31 ετών, οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ακόμη Έλληνες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7,5 γραμμάρια κάνναβης τα οποία είχαν προμηθευτεί από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακινήσει τους τελευταίους δέκα μήνες τουλάχιστον 100 κιλά κάνναβης, τουλάχιστον ένα κιλό ηρωίνης, και τουλάχιστον 100 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ το παράνομο περιουσιακό τους όφελος εκτιμάται ότι ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 220.000 ευρώ.

Με διακριτούς ρόλους
Αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχαν οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες και οι τρεις προφυλακισμένοι δράστες.
Η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους έχοντας ιεραρχική δομή και σύνθεση σύμφωνα με την οποία διαφορετικά μέλη εισήγαγαν, μετέφεραν, αποθήκευαν και διακινούσαν τα ναρκωτικά.
Tα μέλη της οργάνωσης, για τις συνομιλίες τους λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις, χρησιμοποιώντας συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που άνηκαν σε τρίτα άτομα, κυρίως αλλοδαπούς και κωδικοποιημένη φρασεολογία, προκειμένου να δυσχεράνουν το αστυνομικό έργο.

Άλλα περιστατικά
• Στο μεταξύ, μια ακόμη ξέμπαρκη ποσότητα κάνναβης βάρους 2 κιλών και 700 γραμμαρίων εντοπίστηκε κοντά στο  Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς.
• Σε άλλη περίπτωση στην Ηγουμενίτσα συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 19 ετών, για μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών.
• Στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου (στο ύψος του Κομποτίου), συνελήφθη ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαεπτά ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ