Τα διασυνοριακά έργα θα αλλάξουν την τύχη και του Δήμου Δρόπολης

on .

PERIFEREIA DROPOLH

• Κοινό βηματισμό με τις παραμεθόριες περιοχές του νομού Ιωαννίνων αναζητά ο Δήμος Δρόπολης Αργυροκάστρου, ενόψει της κατάρτισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του.
 Σε συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αντικείμενο την αλληλοενημέρωση για δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για μελλοντικά σχέδια που υπάρχουν από πλευράς της Περιφέρειας και επηρεάζουν και το γειτονικό Δήμο Δρόπολης, που κατοικείται από αμιγή ελληνικό πληθυσμό, επιβεβαιώθηκαν τα κοινά χαρακτηριστικά των περιοχών, η σημασία, αλλά και η θετική επίδραση που θα έχουν και για την εκείθεν των συνόρων περιοχή, η ολοκλήρωση των μεγάλων διασυνοριακών έργων.
Μεταξύ αυτών, που μπορούν να αλλάξουν την πορεία των παραμεθορίων περιοχών, όπως τα παρουσίασε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Ιόνια Οδός- Κακαβιά, η σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων- Αργυροκάστρου, ως επίσης και οι προοπτικές που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση της Νότιας Αλβανίας και ιδιαίτερα του Δήμου Δρόπολης, μέσω του Αεροδρομίου Ιωαννίνων. Επεσήμανε ακόμη  και την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του Τελωνείου Δρυμμάδων σε σταθερή βάση,  που  θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή Πωγωνίου που υπάγεται στο Δήμο Δρόπολης.

Η Αντιπροσωπεία του Δήμου Δρόπολης
Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Δήμου Δρόπολης, ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μάνος, ενώ σε αυτή συμμετείχαν ο Αλίαγ Μπεσνίκ Πρύτανης του Πανεπιστημίου «Polis» που είναι εξειδικευμένο στον τομέα σχεδιασμού και ανάπτυξης, ο καθηγητής Πολεοδομίας του ίδιου Πανεπιστημίου Σοτίρ Δάμο, ο υπεύθυνος για το GIS Λεντιάν Μπρεγκάση κ.α..
Ο Αντιδήμαρχος κ. Μάνος,  ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και τα στελέχη της,  για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα για την πραγματοποίηση σειράς συναντήσεων που   απαιτούνται  από τις Αλβανικές και Περιφερειακές Αλβανικές Αρχές,   ώστε να αντληθεί χρήσιμη τεχνογνωσία για την εκπόνηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Δρόπολης.
Στις γενικές αρχές που διέπουν τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια της Ελλάδος, αναφέρθηκε ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δημήτρης Σιώλος, σε δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης κ. Εύη Παπανικολάου και σε επιμέρους τεχνικά ζητήματα που αφορούν το Σχεδιασμό, την Ανάπτυξη, τα Δίκτυα, τον Τουρισμό και το Περιβάλλον υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.
Η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων, όπως συμφωνήθηκε, θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εκπόνησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Δρόπολης.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ