Βάσεις για περαιτέρω συνεργασία με το Προξενείο της Αλβανίας

on .

PERVIN GJIKURA ALBANOS PROKSENOS MPEGKAS 6 4 17

• Με τον νέο Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Γιάννενα Pervin Gjikura συναντήθηκε χθες στο  Δημαρχείο ο Θωμάς Μπέγκας. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εθιμοτυπική πρώτη συνάντηση γνωριμίας επιβεβαίωσε τις μέχρι τώρα καλές σχέσεις και συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της Προξενικής αρχής της γείτονας χώρας και έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω συνεργασία και ανάπτυξη πάνω σε θέματα τουριστικού αντικειμένου, διασυνοριακών προγραμμάτων, κοινωνικο-οικονομικών σχέσεων και υποδομών.
Ο Δήμαρχος, αφού συνεχάρη αρχικά το νέο Πρόξενο για την ανάληψη των καθηκόντων του, τον ενημέρωσε για τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει και συνεχίζει ο Δήμος Ιωαννιτών με άλλους Δήμους της Αλβανίας, καθώς και για τις συνεργασίες που υφίστανται μεταξύ των δύο περιοχών σε θέματα κυρίως τουρισμού, δικτύων και προγραμμάτων.
Ζήτησε δε να υπάρξει μια πιο στενή συνεργασία στο επόμενο διάστημα μεταξύ των εξειδικευμένων συνεργατών του και του ιδίου ώστε να σχεδιαστεί μια κοινή πορεία και στόχευση πάνω σε τέτοιου είδους σημαντικά θέματα.
Ο νέος Πρόξενος από την πλευρά του δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να συνεχίσει την μέχρι τώρα σημαντική και αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Ιωαννιτών και ιδιαίτερα πρόθυμος να συνεργαστεί προσωπικά ακόμα περισσότερο και πιο στενά ώστε η συνεργασία αυτή να αναπτυχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό και σε περισσότερα αντικείμενα κοινής αποδοχής και αμοιβαίου οφέλους για τις δύο κοινωνίες.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ