Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρουμάνων κακοποιών

on .

SYLLYPSH XEIROPEDES

• Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που είχε δράσει και  στην Ήπειρο εξαρθρώθηκε στην Αθήνα από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
Οι Αστυνομικοί συνέλαβαν σε διάφορες περιοχής της Αττικής εννέα  μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά), εκ των οποίων οκτώ   είναι  Ρουμάνοι, πέντε  άνδρες και τρεις  γυναίκες, ηλικίας από 31 έως 63 ετών και ένας 54χρονος ημεδαπός.
Επίσης ταυτοποιήθηκαν, τρία επιπλέον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επίσης υπήκοοι Ρουμανίας, εκ των οποίων δύο  αναζητούνται και ο έτερος είναι ήδη φυλακισμένος.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφίες, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Μέχρι τώρα εξιχνιάστηκαν 22 περιπτώσεις, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε δεκάδες άλλα περιστατικά. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, τιμαλφών, χρυσών λιρών καθώς και πλακιδίων χρυσού, πλήθος ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, ένα   πολεμικό τυφέκιο,  ένα περίστροφο,  δύο κυνηγετικά όπλα, τέσσερα πιστόλια αερίου κρότου, επτά σπρέι πιπεριού, κιλά ακατέργαστης κάνναβης, πέντε αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ