Μείνετε μακριά από τα δίχτυα των Ιεχωβάδων!

on .

 MHTROPOLH IOANNINON 1

• Μια εκδήλωση των Ιεχωβάδων που προγραμματίστηκε για την ερχόμενη εβδομάδα (τη Μεγάλη για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς) σε συνδυασμό με τις επισκέψεις μελών τους σε σπίτια και τη διανομή φυλλαδίων, οδήγησε την Ιερά Μητρόπολη  Ιωαννίνων,  δια  του Γραφείου Αντιμετωπίσεως Αιρέσεων και παραθρησκειών) σε έκδοση εγκυκλίου,  με την οποία ενημερώνει τους πιστούς για τις αιρετικές απόψεις από τις οποίες διακατέχονται, αλλά και για τον ύποπτο ρόλο που διαδραματίζει η Εταιρεία «Σκοπιά».  
Όπως τονίζει η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, επισημαίνει ότι «ενώ εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε και να συμμετάσχουμε ψυχικά στα άχραντα Πάθη του Σωτήρος και Λυτρωτού μας Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και να εορτάσουμε την σωτήριο και ένδοξη Ανάστασή Του, η εταιρεία «Σκοπιά» των Μαρτύρων του Ιεχωβά, σκόπιμα και ύπουλα τις ημέρες αυτές, διαφημίζει και προπαρασκευάζει στην πόλη μας μία εκδήλωση με θέμα «τον θάνατο του Ιησού»!
 Η Ι.Μ. εξηγεί ότι η  οργάνωση των λεγόμενων «Μαρτύρων του Ιεχωβά», αρνείται την Θεότητα του Χριστού και η διδασκαλία της είναι γεμάτη από κακοδοξίες και «αιρέσεις απωλείας». Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» προσθέτει «αρνούνται την Θεότητα και την Ανάσταση του Χριστού και πολεμούν τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και το Σώμα Του, δηλαδή την Ορθόδοξη Εκκλησία μας».
Σε άλλο σημείο η Ιερά Μητρόπολη, χαρακτηρίζει «Υπηρέτες του διαβόλου» τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» και ενημερώνει τους πιστούς της Εκκλησίας, «να κλείνουν τα αυτιά τους στις δαιμονικές αυτές διδασκαλίες και πλάνες, παραμένοντας εδραίοι και αμετακίνητοι στην αυθεντική διδασκαλία του Ευαγγελίου. Αυτή την διδασκαλία, μόνον η Ορθόδοξη Εκκλησία μας διατηρεί ατόφια, όπως μας την παρέδωσαν οι Άγιοι Απόστολοι και οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας».
Τέλος καλεί όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, να μένουν μακριά από τα δίχτυα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», να μη τους βάζουν στα σπίτια ή στα καταστήματά τους, ούτε καν «χαίρετε» να μην τους λένε.
Καταλήγοντας απευθύνει έκκληση προς όλους πρώην Ορθοδόξους Χριστιανούς «έπεσαν θύματα και έμπλεξαν στα γρανάζια του ανελεύθερου και σατανικού μηχανισμού της Εταιρείας «Σκοπιά» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», να αποδράσουν από τα δίχτυα τους και να επιστρέψουν στην Κιβωτό της Σωτηρίας, στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, η οποία και μόνο κατέχει την αλήθεια, και η οποία θεραπεύει και οδηγεί τον πιστό στην ορθή πορεία της σωτηρίας και του αγιασμού, δηλαδή στην πρόγευση της Βασιλείας των Ουρανών».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ