Και το Ανατολικό Ζαγόρι ζητά Τοπικό Αστυνόμο

on .

DHMOS ZAGORIOY MHLIOTADES

• Με στόχο την αμεσότερη και καλύτερη αστυνόμευση και στις Δημοτικές Ενότητες  Ανατολικού Ζαγορίου και Βοβούσας που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου και όχι σε αυτό του Ζαγορίου με έδρα τους Κήπους, ο Δήμος Ζαγορίου ζητά την θεσμοθέτηση υπηρεσίας Τοπικού Αστυνόμου με έδρα τους Μηλιωτάδες.
Σχετικό έγγραφο απέστειλε ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, προς τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα.
Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, με την πρόσφατη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας στο Δήμο Ζαγορίου διατηρείται το Αστυνομικό Τμήμα στους Κήπους, το οποίο μετονομάστηκε σε Ζαγορίου και με περιοχή αρμοδιότητας τις Δημοτικές Ενότητες Κεντρικού Ζαγορίου, Τύμφης και Παπίγκου.
Οι άλλες δυο Δ.Ε, Ανατολικού Ζαγορίου και Βοβούσας, που αποτελούν περισσότερο από το μισό της έκτασης του Δήμου,  εντάσσονται στην αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου με έδρα το Μέτσοβο, για γεωγραφικούς και συγκοινωνιακούς λόγους.
Έτσι ο Δήμος Ζαγορίου ανήκει στην αρμοδιότητα δυο Αστυνομικών Τμημάτων, γεγονός που για το Ανατολικό Ζαγόρι και την Βοβούσα και πάλι δεν δίνει τη δέουσα λύση, αφού η απόσταση από το Μέτσοβο είναι μεγάλη και προκύπτουν δυσκολίες για την αστυνόμευση της ορεινής περιοχής.
Ο Δήμος, ευελπιστώντας στην ικανοποίηση του αιτήματός  όπως σημειώνει ο Δήμαρχος, θα συνδράμει την όλη προσπάθεια διαθέτοντας κατάλληλο κτίριο, με όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται, καθώς και αυτοκίνητο για τη μετακίνηση του Τοπικού Αστυνόμου στο Ανατολικό Ζαγόρι και τη Βοβούσα.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ