Διάλογος με τον Υπουργό Παιδείας για θέματα της εκπαίδευσης

on .

FOTEINOY GABROGLOY 4 4 17

Συνάντηση με τα στελέχη Εκπαίδευσης της Ηπείρου είχε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Γιάννενα. Ο κ. Γαβρόγλου είδε την Περιφερειακή Διευθύντρια  Εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού, τους Προϊσταμένους  Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης και τους Διευθυντές  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν τόσο τα γενικότερα εκπαιδευτικά θέματα όσο και θέματα που σχετίζονται με την περιοχή της Ηπείρου.
Από τα στελέχη της εκπαίδευσης  εκφράστηκε ικανοποίηση για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς και  εκτιμήθηκε ότι οι αλλαγές στο Γυμνάσιο κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.  
Επιπλέον, ιδιαίτερα θετικά εκφράστηκαν οι Διευθυντές  Δ.Ε. για το θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση που εφαρμόστηκε πρώτη φορά το σχολικό έτος που διανύουμε.
Τέθηκαν επίσης προβληματισμοί και έγινε ανταλλαγή απόψεων για το Λύκειο, την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, την έγκαιρη πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών, την αναγκαιότητα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ