Κάλπες σήμερα και αύριο για την εκλογή οργάνων της ΠΕΔΜΕΔΕ

on .

KALPH XERI 1

• Σε βαρύ κλίμα, από τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, προσέρχονται στις  κάλπες σήμερα και αύριο τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) για να εκλέγουν τα κεντρικά και τα Περιφερειακά όργανά τους. Το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου, μάλιστα είναι το πιο πολυπληθές και πιο δραστήριο τμήμα της Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Ανατροπή».
Όπως αναφέρει σήμερα ο κατασκευαστικός κλάδος έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα με αποτέλεσμα πάρα πολλές από τις εργοληπτικές επιχειρήσεις να κλείνουν αυξάνοντας την ανεργία, ενώ οι υπόλοιπες αγωνίζονται μέσα σε αντίξοες συνθήκες να διαφυλάξουν τη βιωσιμότητα τους.
«Στην Ήπειρο -επισημαίνει- ιδιαίτερα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τοπικών φορέων, οι εργοληπτικές επιχειρήσεις μειώνονται δραματικά και από όσες συνεχίζουν να λειτουργούν, οι περισσότερες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας».  
Η παράταξη, η οποία τοποθετείται ως «ενωτική – επαγγελματική, απαλλαγμένη από οποιεσδήποτε δεσμεύσεις», τονίζει ακόμη ότι ο νέος νόμος 4412/2016, στοχεύει στην αναγκαστική και υποχρεωτική πτώχευση ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, μέσα από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την αδιαφάνεια, μαζί με τη δυσβάσταχτη φορολογία των επιχειρήσεων, το απαράδεκτο ασφαλιστικό, τις υπερβολικές εκπτώσεις, τα ελάχιστα έργα και την δραματική μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ