Επιλέγουμε ξενοδοχεία με χαμηλότερο κόστος

on .

4

Όσοι πρόσφυγες διαμένουν ακόμη στους χώρους φιλοξενίας, καθώς και στα ξενοδοχεία θα μεταφερθούν σε διαμερίσματα, όπου οι συνθήκες καθημερινής διαβίωσης είναι καλύτερες,  αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Ύπατη Αρμοστεία με αφορμή τα τελευταία περιστατικά που έλαβαν χώρα στα Γιάννενα.  
Προσθέτει επίσης ότι πρωτεύοντα ρόλο στη μεταφορά προσφύγων από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο παίζει και το κόστος, καθώς οι συμβάσεις με ξενοδοχεία υψηλότερου κόστους δεν ανανεώνονται εάν υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θέσεις σε διαμερίσματα και σε οικονομικότερα, εξίσου καλά ξενοδοχεία, στα οποία οι συμβάσεις λήγουν αργότερα.
Τους τελευταίους τέσσερις μήνες προσθέτει η Υ.Α. έχει ολοκληρώσει αρκετά συμβόλαια σε όλη την Ελλάδα και έχουν μεταφερθεί σε άλλες δομές στέγασης σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα 1600 πρόσφυγες, εκ των οποίων 200 από τα Γιάννενα. Κάτι ανάλογο πρόκειται να γίνει και για τα άλλα 170 άτομα που παραμένουν στο πρόγραμμα στέγασης της Υ.Α. στην Ήπειρο, και τα οποία θα μεταφερθούν σε διαμερίσματα αμέσως μόλις υπάρξουν διαθέσιμες θέσεις.  
Η Ύπατη Αρμοστεία προσθέτει ότι αναζητά τρόπους για να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ του προσωπικού, των εταίρων και των αιτούντων άσυλο, ενώ αναφέρει ότι  στηρίζει και συνεργάζεται με την κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καθ’ όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης προκειμένου να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις σε, ορισμένες φορές, ιδιαίτερα περίπλοκες καταστάσεις.  
Στην απάντηση πέρα από το «οικονομικό» κομμάτι, δεν γίνεται καμιά αναφορά  στα άλλα  προβλήματα που προκαλούνται όπως π.χ. στην εκπαίδευση των παιδιών που διακόπτεται απότομα και καταργούνται τμήματα που λειτουργούσαν ελάχιστο χρόνο.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ