Ενημερωτικές δράσεις για αποτροπή περιστατικών εξαπάτησης ηλικιωμένων

on .

ELLAS FYLLADIA HLIKIOMENOI 3 4 17

• Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής περιστατικών εξαπάτησης ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, από επιτήδειους που τους προσεγγίζουν με σκοπό την καταβολή χρημάτων, συνεχίζει τις ενημερωτικές δράσεις προς τους πολίτες της περιφέρειας Ηπείρου.
Μια ακόμη δράση προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με την πολύτιμη βοήθεια της Εκκλησίας και συγκεκριμένα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλίνικου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ.κ. Τίτου.
Μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, σε εκκλησίες που βρίσκονται σε χωριά και πόλεις της περιφέρειάς μας, αστυνομικοί των τεσσάρων Διευθύνσεων Αστυνομίας στην Ήπειρο, με τη βοήθεια των επιτρόπων της κάθε ενορίας, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια, στα οποία αναφέρεται η μεθοδολογία δράσης των επιτηδείων που επιχειρούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες προκειμένου να προστατευτούν.
Πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή των ιερέων, οι οποίοι απευθυνόμενοι στους πιστούς, τους επισήμαναν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί με αγνώστους που επικοινωνούν μαζί τους.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ