Πάσχα με νέους αυτοκινητόδρομους υποσχέθηκε ο Υπουργός Υποδομών

on .

OLYMPIA ODOS

• Λίγες μέρες έχουν απομείνει για ν’ αλλάξει ο οδικός χάρτης της χώρας, αφού σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, είναι σχεδόν έτοιμοι προς παράδοση.
Με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και της Πατρών – Κορίνθου,  το ταξίδι από Γιάννενα προς Αθήνα και αντίστροφα, θα γίνεται γρήγορα και κυρίως μα ασφάλεια, αφού τα σημεία «καρμανιόλα» της παλιάς Εθνικής Οδού, θα αποτελούν παρελθόν!
Ήδη, με τα τμήματα της Ιόνιας Οδού που έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, οι οδηγοί έχουν πάρει μια καλή γεύση του τι σημαίνει να ταξιδεύει κανείς σ’ ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο!

Πάσχα με νέους δρόμους!
Μάλιστα, ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφερε ότι «το Πάσχα, θα πάμε σε όλη την Ελλάδα με νέους αυτοκινητοδρόμους, με λειτουργικά ολοκληρωμένους αυτοκινητοδρόμους. Είμαστε σε πάρα πολλές περιπτώσεις μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που έχουμε δώσει στα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τμήματα των δρόμων που ήταν να παραδοθούν τον Αύγουστο θα παραδοθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα».
Σύμφωνα με τον Υπουργό, τη Μεγάλη Πέμπτη θα παραδοθεί στον ελληνικό λαό ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου- Πατρών, λέγοντας ότι σ’ αυτόν τον αυτοκινητόδρομο, ένα σημείο που ήταν να παραδοθεί το καλοκαίρι, θα ολοκληρωθεί τώρα. «Συνολικά, από τα εκατοντάδες χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου, σε τρία σημεία θα έχουμε κάποιες μη ολοκληρωμένες εργασίες, γιατί τα έργα του σιδηροδρόμου προβλέπεται να τελειώσουν τέλη Μαΐου», συμπλήρωσε.

Μέσα στο καλοκαίρι
Κατά τον Χρ. Σπίρτζη λοιπόν το σύνολο των έργων των αυτοκινητοδρόμων θα τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι και ταυτόχρονα θα δοθούν στην κυκλοφορία τμήματα της Ιονίας Οδού που είναι έτοιμα.
Επίσης, όπως ανέφερε «προσπαθούμε να δοθεί σε χρήση η μεγάλη σήραγγα της Κλόκοβας που ήταν να αποδοθεί τον Αύγουστο.  Το σύνολο του έργου θα παραδοθεί την τελευταία βδομάδα πριν την Πρωτομαγιά, με εξαίρεση δύο σημεία που και αυτά είναι προγραμματισμένα, χρονικά, να παραδοθούν μέσα στο καλοκαίρι».
Ακόμη στην συνέντευξή του, αναφορικά με τους δρόμους, ο Χρ. Σπίρτζης έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός στις 6 Απριλίου, παρουσία και της επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Κ. Κρέτσου, θα παραδώσει στον ελληνικό λαό ολοκληρωμένο το έργο του «πέταλου του Μαλιακού», των μεγάλων σηράγγων στα Τέμπη και στον Πλαταμώνα.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ