Πανστρατιά για ένα καθαρό περιβάλλον!

on .

lets do it

• Με σύμμαχο τον καλό καιρό, δεκάδες εθελοντές και στην Ήπειρο συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δράση «Let’ Do It», που πραγματοποιήθηκε χθες σε όλη τη χώρα, με το σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις».
Διάφορες ομάδες, σε συνεργασία με συλλόγους και άλλους φορείς προχώρησαν σε μια εκστρατεία καθαρισμού σε διαφορετικά σημεία τόσο της πόλης των Ιωαννίνων, όσο και σημαντικών μνημείων, όπως το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.
Οι Paguristas δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την χθεσινή εκστρατεία, αν και καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου είναι από τις λίγες ομάδες που πραγματοποιούν διάφορες δράσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και όχι μόνο. Χθες πάντως σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νεοχωρόπουλου «Δουρούτη» βρέθηκαν στον παράδρομο της περιφερειακής οδού (στο ύψος των Δημοτικών Λαχανόκηπων) και καθάρισαν την περιοχή. Το αξιοσημείωτο ήταν ότι μέσα σε 3 χιλιόμετρα γέμισαν 39 σακούλες με σκουπίδια!

Σε Κάστρο - ΠΕΑΚΙ
Ανάλογες δράσεις πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Κατοίκων και Φίλων Κάστρου σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, καθαρίζοντας τα σοκάκια του Κάστρου, αλλά και τμήμα της παραλίμνιας περιοχής.
Αλλά και οι εθελοντές και εθελόντριες των κολυμβητικών συλλόγων και του ΠΕΑΚΙ, προχώρησαν για δυο ημέρες σε παρέμβαση γύρω από το Κλειστό Κολυμβητήριο, αλλάζοντας σημαντικά την εικόνα του περιβάλλοντα χώρου.

Στην αρχαία Δωδώνη
Μια αξιοπρόσεκτη παρέμβαση, στα πλαίσια του «Let’s Do It Greece» πραγματοποιήθηκε από την εθελοντική ομάδα της Αδελφότητας Μελιγγών, που καθάρισε και περιποιήθηκε  τους χώρους του Πρυτανείου και του Βουλευτηρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.
Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή μικρών παιδιών, που με μεγάλη χαρά πήραν μέρος στην δράση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ