Στο αεροδρόμιό μας από σήμερα το Σύστημα «Τυφλής» προσγείωσης!

on .

AEROPLANO AERODROMIO

• H ματαίωση των αεροπορικών δρομολογίων –με προορισμό τα Γιάννινα- λόγω κακών καιρικών συνθηκών ή χαμηλής ορατότητος (η ομίχλη, σύνηθες φαινόμενο), αποτελεί πλέον, όπως φαίνεται, παρελθόν!

Ήδη, τοποθετήθηκε στο αεροδρόμιο Δορυφορικό Σύστημα GNSS το οποίο προσφέρει, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, αποτελεσματική βοήθεια για την προσέγγιση – προσγείωση των αεροσκαφών.
«Το Σύστημα αυτό χρησιμοποιείται ευρύτατα με θετικά αποτελέσματα σε ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε πρόσφατα (19.3.2017) στον «Π.Λ.» αρμόδιος αξιωματούχος της Διεύθυνσης Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπενθυμίζει ότι την υπόσχεση αυτή έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του στις 9 Δεκεμβρίου 2016, με τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού, του Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και του Αντιδημάρχου Νικ. Γκόλα.
«Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος ORIZON 2020», είπε ο Γιώργος Δέδες.
Τα εγκαίνια του νέου Συστήματος, θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών Νικολάου Μαυραγάνη, του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Δέδε και του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Κων/νου Λιντζεράτου, οι οποίοι αφίχθησαν στα Γιάννινα χθες, με την νυκτερινή πτήση.
Το σχετικό δελτίο Τύπου, που απεστάλη στα ΜΜΕ, γράφει τα εξής: «Η αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων αποτελεί πλέον γεγονός. Η Ηπειρωτική πρωτεύουσα γίνεται περιφερειακό κέντρο τουριστικής ανάπτυξης. Τώρα, το αεροδρόμιο δέχεται ακολύτως και διεθνείς πτήσεις που θα φέρουν στην Περιφέρεια της Ηπείρου τουρίστες από την Ευρώπη και από χώρες του Ατλαντικού. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την εν γένει ανάπτυξη της Ηπείρου είναι εμφανές».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ