Εθελοντές μάζεψαν σκουπίδια με το... τσουβάλι στο δάσος Φρόντζου

on .

SAMARITES FRONTZOS KATHARISMOS 1 30 3 17

• Μπορεί το περιαστικό αλσύλλιο στο λόφο του Φρόντζου να αποτελεί πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής για τα Γιάννενα και τους πολίτες τους, όμως ο σεβασμός που δείχνουμε απέναντί του δεν είναι αυτός που θα έπρεπε.

Αυτό διαπίστωσαν προχθές ευαισθητοποιημένοι πολίτες, ερασιτέχνες αθλητές, δρομείς και ποδηλάτες, οι οποίοι σε συνεργασία με εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ιωαννίνων πραγματοποίησαν δράση καθαρισμού και ευπρεπισμού του αλσυλλίου.
Συνολικά περισσότεροι από 30 εθελοντές καθάρισαν τα σκουπίδια από τα μονοπάτια του δάσους, τα οποία χρησιμοποιούν καθημερινά δεκάδες πολίτες για τρέξιμο και ποδηλασία. Η ποσότητα των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκε ήταν τελικά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, γεγονός που, όπω αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού,  «οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τακτικά πρέπει να διοργανώνονται αντίστοιχες δράσεις, κυρίως όμως ότι πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ο σεβασμός και η φροντίδα προς το περιβάλλον».
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ιωαννίνων τονίζει πως θα συνεχίσει αντίστοιχες δράσεις, στοχεύοντας όμως πρωταρχικά και στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, ενώ προσθέτει πως σε όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου θα βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και δραστηριοποίηση για την προστασία των αστικών και όχι μόνο δασών από πυρκαγιές.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ