«Μονόλογοι από το Αιγαίο» σήμερα στο Καμπέρειο Θέατρο

on .

MONOLOGOI APO TO AIGAIO

• Σκέψεις, αναμνήσεις, συναισθήματα και όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, που πέρασαν το Αιγαίο με την ελπίδα να ζήσουν σε έναν κόσμο που μας αγκαλιάζει όλους θα ζωντανέψουν σήμερα, Παρασκευή, από τις 9.20 π.μ. στο Καμπέρειο Θέατρο 256 μαθητές από 17 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.
Όλα αυτά στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μονόλογοι από το Αιγαίο», το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο και είναι μέρος της Διεθνούς Ημέρας Δράσης 2017 «Μονόλογοι από το Αιγαίο» που έχει στόχο την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων. Το Φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA) και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Στα Γιάννενα υλοποιείται σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ.

Το Φεστιβάλ των Ιωαννίνων
Για τη δημιουργία των δρώμενων συνεργάστηκαν το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, το Νηπιαγωγείο Κληματιάς, το 10ο Δημοτικό Ιωαννίνων, το 13ο Δημοτικό Ιωαννίνων,το 1ο Δημοτικό Ελεούσας, το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, το Δημοτικό Σταυρακίου, το 5 ο Δημοτικό Ιωαννίνων, τα Εκπαιδευτήρια Όλγας Ντότη - Οικονόμου, το 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, το Γυμνάσιο Ελεούσας, το 7ο ΓΕΛ Ιωαννίνων, το ΓΕΛ Ανατολής, το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς, το Λύκειο Ελεούσας και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών: Βίκυ Βάββα, Φεβρωνία Γιαννώρου, Θάλεια Γιανούτσου, Κωνσταντίνα Γιώτη, Δήμητρα Γούση, Λασκαρίνα Ελευθεριάδου, Ελένη Καλύβα, Μαρίνα Καμποσιώρη, Μαρίνα Καρβούνη, Θεοδούλη Κοκκίνη, Δημήτρης Κονετάς, Βαρβάρα Κούτη, Βερόνικα Κύρκου, Χριστόδουλος Κωτσίνας, Κωνσταντίνα Λισγάρα, Βασιλική Μήτρακα, Μαγδαληνή Παγώνη, Αμαλία Παπακώστα, Χρήστος Πασιάς, Σπυριδούλα Πατλιά, Χριστόφορος Πουλίζος, Ελένη Ρίζου, Οδυσσέας Σέλιος, Σταύρος Σιόντης, Ντίνα Τάλλου, Αναστασία Τζίμα, Μαρία Τοπολιάτη, Σταματία Φαρδέλλα, Αγγελική Χειλάκη, Αθανάσιος Ψυχογιός. Υποστήριξη – σκηνική σύνθεση: Χριστόδουλος Κωτσίνας. Συντονισμός τοπικής εκδήλωσης: Δημήτρης Κονετάς.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ