Κατάργηση της «διαγωγής» ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

on .

KATHGHTHS MATHMA 1

• Την κατάργηση του χαρακτηρισμού διαγωγής στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που νομοθετήθηκε πριν από πολλές δεκαετίες και έχει καταστεί ανενεργή τα τελευταία χρόνια ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Παιδείας 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι βουλευτές υποστηρίζουν πως «αυτό το μέτρο χρησιμοποιήθηκε για την περιθωριοποίηση μαθητών, πολλές φορές λόγω των ιδεών τους, την πολιτική δράση τους, τη θρησκεία, το χρώμα τους κλπ. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς και νυν βουλευτές του Κοινοβουλίου έχουν τιμωρηθεί ως μαθητές με το χαρακτηρισμό της διαγωγής τους ως κοσμίας.
Τα τελευταία χρόνια, στην πλειοψηφία των σχολείων έχει καταστεί ανενεργή η διάταξη αυτή και δεν επιβάλλεται το αυταρχικό και εκδικητικό αυτό μέτρο στους μαθητές, ούτε και σε ιδιαίτερα ακραίες περιπτώσεις. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποια ελάχιστα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, που για να καλύψουν την παιδαγωγική τους ανεπάρκεια ή για να τιμωρήσουν για όλη του τη ζωή έναν απόφοιτο της μη αρεσκείας τους, εφαρμόζουν συχνά την υποβάθμιση της διαγωγής των μαθητών και χωρίς μάλιστα να έχουν εφαρμόσει πλήρως τις διατάξεις του Υπουργείου και τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν επίσης, ότι  «Η αναγραφή άλλωστε της διαγωγής στο σχολικό Απολυτήριο που είναι δημόσιο έγγραφο γενικής χρήσης δημοσιοποιεί καθ’ όλη την υπόλοιπη ζωή του μαθητή ένα προσωπικό δεδομένο του και ως τέτοια είναι παράνομη».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ