Αιφνιδιαστική μετακίνηση προσφύγων από τα Γιάννενα

on .

1

• Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση που αφορά την ζωή εκατοντάδων προσφύγων στα Γιάννενα, προχωρά η Ύπατη Αρμοστεία και ΜΚΟ που έχουν τον πρώτο λόγο στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στην περιοχή μας, αποφασίζοντας να μετακινήσουν πάνω από 200 πρόσφυγες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία των Ιωαννίνων.
Αν και ο λόγος δεν έχει γίνει επίσημα γνωστός, εικάζεται ότι έχει να κάνει με οικονομικά θέματα.
Εκεί που η ζωή των ξεριζωμένων αυτών ανθρώπων είχε αρχίσει να μπαίνει σε κάποια σειρά, με τα παιδιά να κάνουν μια νέα αρχή και να ενσωματώνονται στο σχολικό περιβάλλον, πάλι αρκεί μια μόνο στιγμή για να ανατραπεί ολόκληρη η ζωή τους, μη γνωρίζοντας ποιες συνθήκες θα αντιμετωπίσουν στο νέο τους προορισμό.
Χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση σε τοπικό επίπεδο, κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στην πρώην παιδόπολη Αγία Ελένη για την στέγαση προσφύγων, οι ΜΚΟ έχουν υποκαταστήσει πλήρως την ελληνική Πολιτεία στο προσφυγικό και δρουν ανεξάρτητα. Οι οικογένειες προσφύγων έχουν ήδη ενημερωθεί και η μετακίνησή τους αναμένεται να ξεκινήσει ακόμη και από σήμερα προς καταλύματα στην Αθήνα, ίσως και σε κάποιες άλλες περιοχές.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ