Ο Δήμος Ιωαννιτών διεκδικεί ξανά τα κληροδοτήματά του!

on .

IOANNIDH KYPSELH

• Ένα «θησαυρό» που ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιο είναι το μέγεθός του έχει στην κατοχή του ο Δήμος Ιωαννιτών. Ο λόγος για τα κληροδοτήματα που ανήκουν στην διαχείρισή του, τα οποία ποτέ δεν καταγράφηκαν λεπτομερώς.

Τελευταία, που τα πράγματα έχουν ζορίσει από οικονομική άποψη, η Δημοτική Αρχή κάνει μια προσπάθεια να επιλύσει χρονίζοντα ζητήματα που αφορούν σε κληροδοτήματα, ώστε να προχωρήσει η αξιοποίηση του καθενός από αυτά, σύμφωνα και με τη βούληση του διαθέτη. Βρίσκεται λοιπόν μπροστά σε ζητήματα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύπλοκα, όπως υποθέσεις  καταπατήσεων, εγκατάλειψης, νομικών εμπλοκών κ.λ.π. που προσπαθεί να αντιμετωπίσει.

Αποβλήθηκε καταπατητής
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η αποβολή ιδιώτη από ακίνητο του Κληροδοτήματος Κωνσταντίνου Ιωαννίδη στην περιοχή της Κυψέλης, στην Αθήνα, το οποίο και κατακρατούσε αυθαίρετα για ιδιόχρηση επί 13 ολόκληρα χρόνια, από το 2003. Κανένας μέχρι τώρα από πλευράς του Δήμου Ιωαννιτών δεν είχε ασχοληθεί μαζί του!
Η Εντεταλμένη για τα Κληροδοτήματα Δημοτική Σύμβουλος Γωγώ Γιώτη και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος, ο οποίος είναι και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής Κληροδοτημάτων του Δήμου Ιωαννιτών, πήγαν στην Αθήνα για το σκοπό αυτό, παρουσία δικαστικού επιμελητή, ο οποίος κι έκανε την καταγραφή των κινητών αντικειμένων που βρίσκονταν εντός του ακινήτου.

Στο Δήμο ένας όροφος
Σε εφαρμογή τελεσίδικης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αποδόθηκε στο Δήμο η οριζόντια ιδιοκτησία του πρώτου ορόφου και έγινε η εγκατάστασή του στο εν λόγω ακίνητο αφού έγιναν οι ενέργειες που ορίζει ο νόμος. Επιπλέον έγινε αποκομιδή των άχρηστων αντικειμένων και πραγματοποιήθηκε απολύμανση και μυοκτονία στο χώρο τον οποίο ο καταληψίας είχε μετατρέψει σε «χωματερή» επικίνδυνη για την υγεία των περίοικων.
Όπως έκανε γνωστό η κ. Γιώτη, για το εν λόγω ακίνητο ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει μέσω της δικαστικής οδού την προσπάθεια ώστε να του αποδοθεί και το τελευταίο τμήμα του κτιρίου, δηλαδή το ημιυπόγειο, στο οποίο συνεχίζεται η αυθαίρετη κατακράτηση από τον ιδιώτη.

«Πάγωσαν» οι υποτροφίες
Να σημειωθεί ότι σκοπός του «Κληροδοτήματος Ιωαννίδη» είναι η χορήγηση υποτροφιών σε άπορους και άριστους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας. Τελευταία φορά χορηγήθηκε υποτροφία το σχολικό έτος 2006 – 07!
Λόγω στέρησης εισοδημάτων, προς το παρόν δεν είναι εφικτή η εκπλήρωση του σκοπού του διαθέτη. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής καταβάλλονται προσπάθειες αξιοποίησης των τριών ακινήτων του κληροδοτήματος Κωνσταντίνου Ιωαννίδη ούτως ώστε η βούληση του διαθέτη να μπορεί να πραγματοποιηθεί.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ