«Πάρε ανάσα» και στην Ήπειρο από τον Σύλλογο Πνευμονολόγων Ιατρών

on .

PNEYMONOLOGOI PARE ANASA 22 3 17

Το πρόγραμμα «Πάρε ανάσα» (www.pareanasa.gr) μεταφέρει στην περιοχή μας ο Σύλλογος Πνευμονολόγων Ιατρών της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό, βιωματικό και διαθεματικό πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο βασίζεται στο παραμύθι, το αφήγημα, το θέατρο, τη συμμετοχή, την παντομίμα, τον αυτοσχεδιασμό και το τραγούδι και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 11 έως 16 ετών.
Βάσει του προγράμματος πραγματοποιείται διαδραστική ενημέρωση από την πνευμονολόγο κ. Δήμητρα Μπουσίου σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων δημοτικών σχολείων (Ε, ΣΤ), καθώς και των τριών τάξεων γυμνασίων της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας.
Εκτός της διαδραστικής ενημέρωσης, θα λάβει χώρα και θεατρική παράσταση για τους μαθητές με ελεύθερη είσοδο. Στα Γιάννενα θα δοθούν δύο θεατρικές παραστάσεις στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη, ώρα 12 μ., ενώ στην Ηγουμενίτσα μία παράσταση στην Εστία του Δήμου Ηγουμενίτσας (30 Μαρτίου - ώρα 12 μ.).

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ