Σχέδιο για το παραλίμνιο μέτωπο καταστρώνει ο Δήμος Ιωαννιτών

on .

GIANNENA PARALIMNIO

• Σε μια πρωτότυπη διαδικασία συμμετοχικού σχεδιασμού Δήμου και πολιτών για τον μετασχηματισμό του Παραλίμνιου Μετώπου,  προσκαλεί τους συμπολίτες ο Δήμος Ιωαννιτών.
Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, με χθεσινές του δηλώσεις απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην έναρξη του διαλόγου που σηματοδοτείται από την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Δευτέρα στον Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (παλιά σφαγεία) και ώρα 6.30 μ.μ..
Η συζήτηση της Δευτέρας θα είναι η πρώτη μιας σειράς πρωτοβουλιών του Δήμου, οι οποίες θα ακολουθήσουν και θα δώσουν τη δυνατότητα στον κάθε πολίτη να καταθέσει τις απόψεις του.
Ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT και σε συνεργασία με 10 άλλες πόλεις της Ευρώπης, εξερευνά την αστική ανθεκτικότητα και αναζητά νέες επαφές με το υδάτινο σημείο της πόλης.
«Στο πλαίσιο του προγράμματος  URBACT και με “όχημα” το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης -δύο πολύ σημαντικά «εργαλεία» -ο Δήμος Ιωαννιτών στρέφει το βλέμμα του στο Παραλίμνιο Μέτωπο και ετοιμάζει ένα σχέδιο για το μετασχηματισμό του με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας του. Στοχεύουμε στο άνοιγμα του Παραλίμνιου Μετώπου ώστε να γίνει πιο ελκυστικό και προσβάσιμο στον πολίτη και τον επισκέπτη, πρωτίστως στο αστικό του τμήμα από Πέραμα μέχρι Βογιάνου…. Στόχος μας είναι να ωριμάσουμε έργα ως το τέλος του 2017», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μανταλόβας.
Στην εκδήλωση της Δευτέρας ο Δήμος θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρότασή του και τις πρώτες ιδέες, ώστε «μαζί με τους πολίτες κι όχι επιβάλλοντας τις δικές μας απόψεις, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας συμμετοχικής διαδικασία και από κοινού να αναζητήσουμε και στο τέλος να επιτύχουμε τις καλύτερες λύσεις που θα να δώσουν μια νέα εικόνα στην πόλη μας», ανέφερε ακόμη ο Αντιδήμαρχος.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ