Να μεταφερθεί στην Άνω Λαψίστα το Επαγγελματικό Λύκειο Βροσίνας

on .

DHMARXEIO ZITSAS 21 11 16

• Τη μεταφορά του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Βροσίνας, στην Τοπική Κοινότητα Άνω Λαψίστας προτείνει με έγγραφό του προς τον Υπουργό Παιδείας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.
Ο Δήμαρχος στην ίδια επιστολή ζητά από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του  ΕΠΑ.Λ. δύο νέοι τομείς:
-Ο Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και
- Ο Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.
 «Ο στόχος μας  είναι διττός»,  ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ζίτσας, διευκρινίζοντας τα εξής: «θέλουμε από τη μια, η συγκεκριμένη σχολική μονάδα να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό μαθητών που θα έχουν περισσότερες επιλογές στην εκπαίδευσή τους και ως απόφοιτοι να καλύπτουν άμεσα τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και από την άλλη, οι ντόπιες επιχειρήσεις και διάφοροι φορείς, (δημοτικοί και δημόσιοι) να βρίσκουν ειδικά καταρτισμένο προσωπικό στο αντικείμενό τους».
Όσο για τους νέους τομείς, εξηγεί  πως αυτοί «συνδέονται άμεσα με την τοπική αγορά εργασίας καθώς καλύπτουν την πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση, δύο τομείς που θεωρούμε πως αν σχεδιαστούν σωστά θα συμβάλλουν στην ενίσχυση και ανάκαμψη της τοπικής και κατ’ επέκταση της εθνικής οικονομίας».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ